„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.12 (97)

2008 m. gruodžio 12 d.


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


 

Marijonų gimnazijoje – konferencija apie gyvybę

Vytautas Raškauskas

Gimnazijos kapelionas
kun. Linas Šipavičius
aukoja šv. Mišias

Konferenciją pradėjo gimnazijos
pavaduotoja ugdymui
Roma Raškevičienė
Levitos Kiverienės nuotraukos
Konferencijos akimirkos
Marijonų gimnazijoje

Gimti, vadinasi, būti išrinktam. Nė vienas iš mūsų čia nesame atsitiktinai. Kiekvienas pasiųstas  su užduotimi. Dažnai to fakto gilesnė prasmė išaiškėja, kai įsigiliname į dvasinę jo pusę.  Niekas su tavimi nesitarė klausimais, kurie lemia tavo likimą: ar gimti, kada gimti, kur gimti, kokiems gimti. Tik įsigilinęs į savo gyvenimą suprasi būtinybę, dėl kurios čia atsidūrei.

Lapkričio 22-ąją Marijampolės marijonų gimnazijoje vyko katalikiška konferencija „Gyvybė yra šventa – tark TAIP gyvenimui!“, skirta negimusio kūdikėlio dienai. Ją organizavo gimnazijos mokinių taryba, vadovaujama koordinatorės mokytojos Ingos Čeplikienės.

Konferencija prasidėjo Marijampolės miesto pastoracinio centro koplyčioje šv. Mišiomis, kurias aukojo gimnazijos kapelionas kun. Linas Šipavičius. Po šv. Mišių konferencijos svečiai ir mokiniai rinkosi Marijonų gimnazijoje. Konferenciją pradėjo ir svečius pristatė gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Roma Raškevičienė, paskui išklausėme gimnazijos kapeliono kun. Lino Šipavičiaus apmąstymų apie negimusią gyvybę, Mykolo Romerio universiteto socialinių mokslų daktarės Alinos Petrauskienės pranešimą „Paliatyvioji priežiūra – alternatyva gyvybės nutraukimui“, Vilkaviškio vyskupijos šeimos centro jaunimo reikalų koordinatoriaus kunigo Juozo Fakėjavo pranešimą  „Ankstyvos motinystės ir tėvystės problemos paauglystėje“.  Ypač įtaigiai apie gyvybės pradžią, vertę ir svarbą  kalbėjo Vilkaviškio vyskupijos Šeimos centro direktorė, edukologijos magistrė Lina Braukylienė.

Antroje konferencijos dalyje vyko diskusijos grupėse, vėliau  moksleiviai, sugrįžę į salę, pristatė ir apibendrino  diskusijų metu  atliktus darbus. Konferencijos pabaigoje dar kartą buvo pabrėžta, kad gyvybė yra neįkainojama Dievo dovana, kurią visi privalome saugoti ir branginti. Gimnazistai  visiems konferencijos dalyviams palinkėjo meilės, atjautos, Dievo ramybės.  

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija