„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.12 (157)

2013 m. gruodžio 13 d.


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Kristus ir pasaulis

Sidabrinė gija

Atodangos

Abipus Nemuno


 

Kai šėlti galima ir be svaigalų

Lapkričio 22-osios vakarą Marijampolės jaunimas rinkosi į „Varom!“ vakarėlį „Adampolio“ kavinėje. Renginį, kurio tikslas – padaryti sveikas, blaivias ir sąmoningas pramogas madingomis, organizavo Marijampolės savivaldybė kartu su Savivaldybės visuomenės sveikatos biuru bei projekto „Varom!“ sumanytojais. Renginį rėmė Marijampolės savivaldybė, Neribotų galimybių fondas, VšĮ Sveikatingumo idėjos, Marijampolės jaunimo reikalų taryba, marijampoliečiai.lt, Exter kūrybos namai, DJ Andysoul.

Vakarėlyje į nuotaikingų afrikietiškų būgnų ritmą kartu su svečiais iš Vakarų Afrikos mokyklos buvo įtraukti visi susirinkusieji. Daugiau nei 40 dalyvių mušė djembe būgnus vienu ritmu, sukurdami tikrą, gyvą ir nepakartojamą Afrikos būgnų pasirodymą. Po būgnų šou vakarėlio lankytojai turėjo progą susipažinti su pasaulį užvaldžiusiu šokiu zumba. Vakaro kulminacijoje – atlikėjo Jurgio Didžiulio solinis koncertas.

Renginyje be alkoholio dalyvavo ir moksleiviai, ir studentai, ir jaunos šeimos su atžalomis, ir vyresni žmonės, sužavėti kiek netikėtos jaunimo idėjos. Į salę nepateko išgėrę – už tai buvo atsakingi apsaugos darbuotojai. Pasak „Varom!“ organizatorių, jų renginiai sujungia pasaulio paveldo tradicijas, interaktyvią veiklą ir sveikos gyvensenos propagavimą. Šėlstama be svaigalų, bet ir be išankstinių stereotipų. Taip siekiama kurti sąmoningesnę visuomenę ne tik kalbomis, bet ir veiksmais.

Kaip teigė renginyje dalyvavęs Marijampolės savivaldybės mero pavaduotojas Gintautas Stankevičius, vakaras tikrai pavykęs. Svarbiausia, kad būtų tokių renginių tęstinumas ir įvairovė. Mero pavaduotojas daro išvadą, kad toliau iš savivaldybės pusės bus perimta iniciatyva organizuoti savarankiškai tokio pobūdžio vakarus. „Mes patys turime pakankamai gebėjimų ir kūrybiškumo. Idėja kilni, tik nevalingai kyla klausimas, kodėl šį kartą dalyvavo palyginti nedaug jaunimo organizacijų“, – sakė po renginio G. Stankevičius. Iš kelių dešimčių savivaldybės jaunimo organizacijų įsitraukė tik kelios. „Šiuo klausimu bus diskutuojama jaunimo organizacijų taryboje „Apskritas stalas“. Perspektyvoje greičiausiai bus finansuojami projektai tų jaunimo organizacijų, kurios geba kūrybiškai prisiimti organizacinius rūpesčius ir atsakomybę“, – teigė mero pavaduotojas. Jam pritaria ir Savivaldybės gydytojo tarnybos vedėja Odeta Aleksienė, sakydama, kad ateityje būtų galima parinkti naujas formas ir turėti tikslinę grupę, kuriai šie renginiai ir skiriami. Marijampolės savivaldybės jaunimo reikalų tarybos pirmininkas Povilas Isoda teigė buvęs sužavėtas vakaro dvasios. „Seniai teko būti tokioje pozityvioje aplinkoje! Smagu, kai vienoje erdvėje telpa ir pradinių klasių mokinukai, ir vyresnio amžiaus žmonės, vieni kitų nesivaržo, šokiuose dalyvauja nuo mokinuko iki vicemero, gausu ne įžūlių žvilgsnių ir nesiorientuojančių tipų, bet pilna erdvė nuoširdžių šypsenų, smagaus juoko ir žmonių, apsvaigusių nuo nesibaigiančio siautulio“. Žinoma, pripažįsta jis, linksmintis tokio tipo vakarėliuose dar ne visi pratę, reikia šiek tiek laiko priprasti ir supažindinti, bet pirmas blynas tikrai neprisvilo.

Marijampolės savivaldybės informacija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija