„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.12 (157)

2013 m. gruodžio 13 d.


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Kristus ir pasaulis

Sidabrinė gija

Atodangos

Abipus Nemuno


 

Uždraudė naktinę prekybą alkoholiu Kaune veikiančiuose „taškuose“

Kauno miesto taryba lapkričio 14-ąją pritarė sprendimui apriboti naktinę prekybą alkoholiu barais save vadinančiose 24 prekybos įstaigose nuo 22 val. iki 8 val. Šis sprendimas buvo priimtas atsižvelgiant į policijos, seniūnijų, bendruomenės centrų ir kitų organizacijų rekomendacijas. Prieš tarybos posėdį Kauno jaunimo organizacijos prie Kauno miesto savivaldybės surengė akciją „Padėk taškus į vietą“. Kelios dešimtys pilietiškai nusiteikusių studentų išreiškė palaikymą Kauno miesto savivaldybės siekiui pažaboti naktinės prekybos „taškus“.

„Turime pranešimų iš policijos, seniūnijų ir bendruomenių apie nusikaltimus ir teisės pažeidimus vadinamuosiuose „taškuose“. Matome, kad kauniečiai tikrai nori gyventi saugesnėje aplinkoje. Priėmę šį sprendimą, tapome pirmąja Lietuvos savivaldybe, kuri draudžia naktinę prekybą alkoholiu išsinešimui. Tikimės, kad priimtas sprendimas padės formuoti sėkmingą praktiką visoje šalyje“, – teigė policijos surengtame reide po naktinius „taškus“ dalyvavęs Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Pasak tarybos posėdžio metu kalbėjusio Kauno Viešosios policijos Prevencijos skyriaus viršininko Tauro Stauskio, didžioji teisėtvarkos pažeidimų dauguma susijusi su alkoholio vartojimu. „Pavyzdžiui, dėl Šv. Gertrūdos gatvėje įsikūrusio „taško“ vien šiemet gauti 23 pranešimai, 2 iš jų dėl sveikatos sutrikdymo, 6 dėl vagysčių ir 4 dėl muštynių. Iš viso pradėti 3 ikiteisminiai tyrimai“, – pasakojo T. Stauskis.

„Turime tikrai liūdnų atvejų, susijusių su pseudobarais. Neseniai į Panemunės biblioteką atėjo berniukas ir, darbuotojai paklausus, kodėl jis toks liūdnas, atsakė, jog kažkas nudūrė jo tėtį, nuėjusį atsigerti alaus 23 val. vakaro“, – pavyzdį pateikė Kauno miesto tarybos narys, Panemunės bendruomenės centro pirmininkas Gediminas Žukauskas.

„Šitas klausimas mums yra labai svarbus. Kauno jaunimui nereikia šitų „taškų“. Mes norime kasdien saugiai grįžti namo“, – tarybos posėdžio metu sakė 43 jaunimo organizacijas vienijančios sąjungos „Apskritasis stalas“ vadovas Mantas Jurgutis.

„Mane labai nustebino aktyvi jaunimo pozicija. Vadinasi, Lietuva turi ateitį“, – sakė vicemeras Stanislovas Buškevičius.

Kauno miesto savivaldybės informacija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija