„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.4 (161)

2014 m. balandžio 11 d.


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno


 

Sankcijos prieš gyvybės ir šeimos gynėją

Mindaugas BUIKA

Rusijos Valstybės Dūmos deputatė
Jelena Mizulina vadovauja Šeimos,
moterų ir vaikų komitetui

Homoseksualizmo propagandos draudimas

Visiškai pritariant JAV ir Europos Sąjungos paskelbtoms ekonominėms, finansinėms bei tarptautinių kelionių draudimo sankcijoms prieš kai kuriuos politinius veikėjus, kurie prisidėjo prie Rusijos vyriausybės veiksmų aštrinant padėtį Ukrainoje ir Krymo aneksijos, pasaulio gyvybės ir šeimos gynėjai su didele nuostaba ir nerimu priėmė žinią, kad į pirmąjį taip baudžiamų asmenų sąrašą Baltieji Rūmai įtraukė Rusijos parlamento (Valstybės Dūmos) deputatę Jeleną Mizuliną. Ši 59 metų parlamentarė dabar vadovauja Dūmos Šeimos, moterų ir vaikų reikalų komitetui, todėl neturi nieko bendro su prezidento Vladimiro Putino karine strategija ar prieštaringa diplomatija. J. Mizulina buvo viena iš pagrindinių autorių 2013 metų birželį Rusijos parlamente vienbalsiai priimto (436 deputatai balsavo „už“ nė vienam nebalsuojant  „prieš“) įstatymo, kuris, gindamas tradicines šeimos vertybes ir jaunų žmonių dvasinę sveikatą, uždraudė homoseksualizmo propagandą, o už jo pažeidimą gresia iki 1 milijono rublių (75 tūkstančiai litų) bauda. Žinoma, tai sukėlė didelį dabartinės prezidento Barako Obamos administracijos, vidaus ir užsienio politikoje prioritetu laikančios gėjų ir lesbiečių „teisių“, įskaitant jų „santuokų“ gynimą, nepasitenkinimą ir kritiką.

J. Mizulina dar yra žinoma kaip ištikima žmogaus gyvybės gynėja ir atitinkamų įstatyminių iniciatyvų autorė, siekiant apriboti Rusijoje dar labai paplitusio negimusių kūdikių žudymo (aborto) legalumą. Jos manymu, apmokestintas abortas gali būti pateisinamas tik dėl medicininių (grėsmės nėščios moters sveikatai ir gyvybei) priežasčių ir kad jo atlikimui žmona privalėtų gauti savo vyro, o nepilnametė – tėvų raštišką sutikimą. J. Mizulinos vadovaujamos parlamentarų grupės iniciatyva Rusijoje patvirtintos aborto įstatymo pataisos, pagal kurias nėštumą norinti nutraukti moteris turi praeiti tam tikrą „laukimo“ laikotarpį ir gauti visą reikiamą medicininę, socialinę, psichologinę ir sielovadinę informaciją ir galimą pagalbą, kad jos apsisprendimas būtų visiškai laisvas ir sąmoningas. Už negimusio kūdikio nužudymą neįvykdžius šių sąlygų aborto darytojai gali būti baudžiami iki 1 milijono litų bauda. Toks negimusios gyvybės gynimas gali sukelti pyktį dabartinei JAV administracijai, kuriai didelę įtaką daro agresyvaus feminizmo ideologija ir nevaržomo aborto skatinimas visame pasaulyje. Tačiau tam „nusikaltusios“ J. Mizulinos įtraukimas į sąrašą tų politinių pareigūnų, kuriems sankcijos skiriamos būtent dėl Ukrainos krizės, yra visiškai nepaaiškinamas. Tai primena komunistinės Sovietų Sąjungos laikus, kai valstybinei ateizmo ideologijai neįtikęs dvasininkas buvo vienokiomis ar kitokiomis sankcijomis baudžiamas oficialiai apkaltinus „šnipinėjimu“ Vakarų naudai, nors su žvalgyba jis neturėdavo nieko bendra.

Šaltasis karas prieš krikščionis

Štai kodėl sužinojęs apie kovo 17 dieną paskelbtas sankcijas prieš minėtą Valstybės Dūmos deputatę Rusijos gyvybę ginančio sąjūdžio įkūrėjas ir vadovas kunigas Maksimas Obuchovas sakė: „Prezidentas B. Obama, naudodamas ekonomines sankcijas prieš Jeleną Mizuliną, siunčia labai aiškų perspėjimą Rusijos krikščionims. Dabar daug kalbama apie atsinaujinusį šaltąjį karą, bet prezidentas B. Obama atvirai skelbia karą prieš krikščionis, kurie priešinasi mirties kultūrai tiek jo paties šalyje, tiek ir užsienyje“.

J. Mizulina su savo bendražygiais Rusijos parlamentui pateiktoje tradicinės šeimos stiprinimo koncepcijoje siūlo apmokestinti skyrybas, neremti nesantuokinių vaikų gimimo ir suteikti didesnę finansinę paramą tėvą ir motiną turinčioms šeimoms. Neseniai duotame interviu televizijos kanalui „Russsia today“ ji pabrėžė, kad tradicinė Rusijos šeima turi remtis vyro ir moters santuoka ir išauginti bent tris vaikus. Nurodydama, kad į šeimos reikalus liečiančių įstatymų rengimą turi būti labiau įtraukta Bažnyčia, parlamentarė pripažino, kad Rusija turi galutinai išsivaduoti iš prieš daugelį dešimtmečių jai komunistų primesto ateizmo. Pradėti šį atsikūrimą reikia būtent nuo tradicinės šeimos, kuri davė didžiulį įnašą Rusijos istorijai, „kada religinė kultūra buvo visuomenės gyvenimo pagrindas“.

Didžiausia tarptautinė tradicinės šeimos vertybes ir žmogaus gyvybę ginanti organizacija – Pasaulio šeimų kongresas (WCF), dėl šios iniciatyvos vienijantis daugiau nei 80 šalių politikus, visuomenininkus ir mokslininkus, – J. Mizuliną yra pagerbęs aukščiausiu apdovanojimu. Ši parlamentarė yra pasirengusi esmingai prisidėti prie 8-ojo WCF tarptautinio susitikimo, kuris rugsėjo 10–12 dienomis vyks Maskvoje, garsiuosiuose Kremliaus suvažiavimų rūmuose, ir kurio numatyta tema – „Kiekvienas vaikas – dovana: daugiavaikės šeimos – žmonijos ateitis“. Beje, Pasaulio šeimų kongresas, savo būstinę turintis kaip tik JAV, kartu su kitomis tarptautinėmis moralę ginančiomis organizacijomis palaikė minėtąjį Rusijos įstatymą dėl homoseksualizmo propagandos vaikams draudimo. WCF paskelbtame pareiškime pabrėžiama, kad „vaikai reikalingi ypatingo saugojimo dėl jų nekaltumo ir nepakankamos brandos“, ir minėtasis įstatymas, ginantis nepilnamečių ir jų tėvų teises, visiškai atitinka pripažintus tarptautinės teisės susitarimus. Rusija visiškai pateisinamai „gina tikrąsias ir visuotinai pripažintas žmogaus teises nuo dirbtinai sufabrikuotų „vertybių“, kurios agresyviai primetamos daugelyje šiuolaikinių visuomenių“, – nurodoma Pasaulio šeimų kongreso dokumente.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija