„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.6 (175)

2015 m. birželio 19 d.


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno


 

Visų pirma pareigos, o po to teisės

Seime, inicijuojant socialdemokratams, ruošiamas naujas išpuolis prieš Bažnyčią ir Lietuvos tikinčiuosius. Iš spaudos publikacijų ir pasisakymų per televiziją aišku, kad to puolimo vedlys yra socialdemokratas Algirdas Sysas. Yra parengtas vadinamasis politinių partijų susitarimas dėl žmogaus teisių ir laisvių apsaugos. Toks aptakus pavadinimas slepia turinio esmę. Vėl bandoma tautai primesti antihumaniškas, antikrikščioniškas ir nesuderinamas su bendražmogiška morale gyvenimo nuostatas. Trumpai kalbant, norima įteisinti eutanaziją, abortus ir iškrypėlišką šeimos modelį.

Pastaruoju metu pasaulyje, Europoje ir pas mus vis garsiau kalbama apie žmogaus teises, bet visiškai nutylimos pagrindinės pareigos. Jeigu gatvėje mūsų žmonių paklaustume, kokios yra mūsų pagrindinės pareigos, tai neabejoju, kad daugiau kaip 90 procentų į šį klausimą neatsakytų arba prifantazuotų įvairiausių nebūtų dalykų. Šiandien didžioji tautiečių dauguma yra pamiršusi, arba abejoja, kad esame Aukščiausiojo kūriniai, apdovanoti materialiuoju kūnu ir metafizine substancija, kuri vadinama siela. ji yra esminė žmogaus ypatybė, nes ji yra nemirtinga ir pašaukta amžinajam gyvenimui. Taigi galima sakyti, kad siela yra žmogaus gyvybė ir apsprendžia žmogų, kaip asmenį. Ji yra ir atskaitinga savo Kūrėjui.

Kadangi žmogus yra Dievo nuosavybė, kitaip sakant, Jo vaikas, tai jam yra privalu vykdyti tam tikras prigimtines pareigas. Pagrindinė žmogaus pareiga yra tikėti ir pasitikėti savo Kūrėju ir be priekaištų vykdyti Jo valią. Čia mums kelrode žvaigžde tampa Dekalogas ir Kristaus mokslas, Geroji Naujiena. Dekaloge nedviprasmiškai yra pasakyta: „NEŽUDYK“. Jokių išlygų ir dviprasmybių. Tuomet, apie kokią eutanaziją ir abortus mes galime samprotauti, kokią teisę mes turime pakelti ranką prieš Dievo kūrinius. Jokioms žmogaus žudymo formoms neturi būti vietos mūsų gyvenime ir šventvagiškos bei amoralios yra visos kalbos ir diskusijos šia tema.

Socialdemokratai bei jiems labai pritariantys liberalai mums nori įbrukti iškrypėlišką, amoralų šeimos modelį, nori įteisinti tos pačios lyties žmonių santuoką, maskuodami ją nauju pavadinimu – partneryste. Tegul akli ir kurti socialdemokratai bei liberalai paima bent kartą į rankas Šventąjį Raštą, kuriame labai aiškiai yra apibrėžtas žmogiškos šeimos modelis: „Todėl vyras paliks tėvą ir motiną ir glausis prie žmonos, ir du taps vienu kūnu. Taigi jie – jau nebe du, o vienas kūnas. Ką tad Dievas sujungė, žmogus teneperskiria“. Akivaizdu, kad Dievas dviejų vienodų lyčių nesujungė. Tad prieštarauti šiai Dievo valiai yra sunkus nusikaltimas.

Jau Senajame Testamente homoseksualiniai ryšiai buvo griežtai pasmerkti: „Jei vyras sugultų su vyru kaip su moterimi, abu bjauriai nusikalstų ir abu turi mirti“ (Kun 20, 13). „Tačiau ištvirkavimui išvengti kiekvienas teturi sau žmoną ir kiekviena sau vyrą“ (Kor7, 2). Ar bereikia įtikinamesnio įrodymo, kad homoseksualumas yra iškrypimas? Nesilaikant padorumo, yra numatyta ir bausmė: „Taip pat Sodoma ir Gomora bei aplinkiniai miestai, kurie panašiai ištvirkavo ir nusekė paskui ne tokį kūną, lieka pavyzdžiu, kentėdami amžinos kančios bausmę“.

Taigi, įrodymų, kad ši beprotybė nebūtų įteisinta, yra daugiau nei pakankamai.

Viliuosi, kad mūsų Seimui užteks sveiko proto, kad siūlomas tarppartinis susitarimas būtų atmestas kaip antimoralus ir antihumaniškas. Viešpatie Dieve, apšviesk protus visiems Seimo nariams, kad jie nedarytų nedovanotinų klaidų.

Dr. Julius Gvergždys

P.S. Šios mintys išsiųstos šiems Seimo nariams: Darbo partijos frakcijos seniūnui V. Gapšiui, frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnui P. Gražuliui, Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnui E. Masiuliui, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijos seniūnei R. Tamašunienei, Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos seniūnei I. Šiaulienei, Mišrios Seimo narių grupės seniūnei R. Baškienei, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnui A. Kubiliui.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija