„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2008 m. vasario 8 d., Nr. 2 (99)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Šeimų šventė

Sausio šeštoji – Trijų Karalių šventė. Tradicija tapo šią dieną rengti Vilkaviškio vyskupijos šeimų šventę. Šiemet Vilkaviškio vyskupijos Šeimos centras, kuriam vadovauja Lina Braukylienė, penktąjį kartą į šventę pakvietė šeimas iš įvairių vyskupijos parapijų.

Šventė prasidėjo šv. Mišiomis Marijampolės Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje. Jas aukojo vysk. Rimantas Norvila. Šv. Mišių pabaigoje klebonas kun. Andrius Šidlauskas, MIC, visus susirinkusiuosius pakvietė į šventės tęsinį Municipaliniame dramos teatre. Mažojoje teatro salėje laukė garuojanti kava, arbata, užkandžiai. Pasisotinę ir sušilę, lydimi jaunimo grupės giesmių visi rinkosi didžiojoje salėje. Sveikinimo žodį pasakė vysk. R. Norvila, pasidžiaugdamas susirinkusiomis katalikiškomis šeimomis.

Susirinkusiuosius linksmino Marijampolės muzikos mokyklos tautinių šokių kolektyvas „Javonėlis“. Po koncerto mažieji šventės dalyviai buvo pakviesti pažaisti, pasilinksminti, o suaugusieji – pasiklausyti kun. Kęstučio Briliaus, MIC, paskaitos apie šeimą, jos svarbą, kylančius pavojus. Paskaitą pradėjo trumpu filmu apie motiną, neturinčią rankų, tačiau besirūpinančią savo kūdikiu. Komentarai po šio filmo nebuvo reikalingi. Lektorius visus pakvietė pamąstyti, kuo skiriasi sąvokos „turėti šeimą“ ir „gyventi šeimoje“. Atkreipė klausytojų dėmesį į vis labiau įsigalinčią turėjimo ideologiją, tačiau dvasinių dalykų turėti negalima, ir Dievo turėti negalima, galima tik gyventi su Dievu. Todėl ir susirinkusiuosius paragino mokyti vaikus gyventi, o ne turėti. Kunigas pabrėžė šeimos svarbą pateikdamas statistinių duomenų iš JAV (iš 100 sėdinčiųjų kalėjime 80 proc. augo šeimoje be tėvo). Pakvietė šeimas aktyviai dalyvauti Nacionalinės šeimų ir tėvų asociacijos veikloje, nelikti tik pasyviais stebėtojais.

Po paskaitos visiems nuotaikingas ir prasmingas dainas dainavo „Teatriuko“ aktoriai iš Vilniaus.

Renata Stadulienė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija