„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2008 m. lapkričio 14 d., Nr.11 (108)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Gimnazijos vardo suteikimo šventė

Regina Stumbrienė

Nuotaikinga šventė stadione

Gieda gimnazijos choras

Šv. Mišios Kristaus Karaliaus Katedroje

Spalio 16 dieną buvo švenčiama Kazimiero Paltaroko gimnazijos vardo suteikimo šventė. Vaikai su pačių pasigamintomis dekoratyvinėmis gėlėmis ir balionais nužygiavo į mokyklos stadioną. Direktorės pavaduotoja ugdymui Violeta Dumbrienė  šių metų abiturientams Bertai Dauknytei, Redai Kizaitei, Simonai Balsytei, Dariui Manikui įteikė angelus. (Nuo šiol kasmet bus renkami trys gimnazijos šviesuoliai mokiniai ir trys mokytojai.)

Gimnazijos kieme tautinius šokius „Lašeliukai“ ir „Kalvelis“ atliko mažieji šokėjai (vadovės mokytoja Onutė Meškauskienė ir Lietuvos kultūros žymūnė Zita Rimkuvienė), dainavo pradinių klasių popchoras (vadovė Dalia Šmidtienė), pasirodė merginų šiuolaikinių šokių grupė „Energija“ (vadovas Gintaras Petraitis).

Kristaus Karaliaus Katedroje iškilmingas šv. Mišias koncelebravo vyskupas  Jonas Kauneckas, vyskupas emeritas Juozas Preikšas, Lietuvos katalikiškų  mokyklų asociacijos pirmininkas, Kauno Jėzuitų gimnazijos direktorius kun. Gintaras Vitkus, K. Paltaroko vidurinės mokyklos kapelionas, Kristaus Karaliaus Katedros kun. Audrius Vogulis, Alytaus šv. Benedikto gimnazijos kapelionas kun. Miroslavas Dovda. Šv. Mišiose dalyvavo daug garbingų svečių, gimnazistai, jų tėveliai, pedagogai ir kiti darbuotojai. Giedojo gimnazijos choras (vadovė Zita Pilkauskienė). 

Vyskupas Jonas Kauneckas, sveikindamas K. Paltaroko gimnazijos bendruomenę, sakė: „Džiaugiamės kartu su jumis, svečiais. Norime, kad vis geriau paruoštumėte abiturientus, kad jūsų širdys būtų kupinos džiaugsmo. Linkiu, kad  kiekviename žmoguje: ir vaikų žaidime, ir įsimylėjusių šypsenoje, ir ligonių ar silpnesniųjų pagalbos šauksme pasimeldę sutiktumėte Dievą“. 

Vyskupas Jonas Kauneckas, šventindamas gimnazijos vėliavą,  kalbėjo: „Prašykime Dievo, kad ilgiausius metus laimintų Kazimiero Paltaroko gimnaziją“.

Po šv. Mišių gimnazijos kieme vyskupas emeritas Juozas Preikšas  pašventino 8-osios ir 9-osios  abiturientų laidų dovaną – skulptūrą „Šventoji dvasia“ (skulptorius Algirdas Varžinskas), sakydamas: „Laiminu ir tikiuosi, kad kiekvienas, kas melsis prie šios skulptūros, patirs sielos ir kūno sveikatą“.

Į aktų salę pasveikinti jaunos gimnazijos bendruomenės atvyko ir Seimo narys Julius Dautartas, Švietimo skyriaus vedėjas Dainius Šipelis, Panevėžio miesto Tarybos nariai: Petras Luomanas ir Vitalijus Satkevičius, Panevėžio miesto mokyklų, Lietuvos katalikiškų gimnazijų, mokyklų vadovai, Panevėžio miesto mokyklų direktorių asociacijos atstovas  Romualdas  Grilauskas, mokinių tėveliai.

Šventė prasidėjo liturginiu šokiu  (vadovė Gražina Bataitienė). Literatūrinę kompoziciją „Išmokti augti“ gimnazistai paruošė, padedant mokytojoms Zitai Kontrimienei ir Alinai Bardauskienei. Skambėjo choro giesmės (vadovė Zita Pilkauskienė).

Vyskupas Juozas Preikšas  kalbėjo: „Man teko būti prie šios mokyklos lopšio. Šiandien ši mokykla jau tapo gimnazija. Galbūt laimingas vyskupas Kazimieras Paltarokas, kad čia mokosi jaunimas. Džiaugiuosi, sveikinu visus ir linkiu, kad semdamiesi mokslo žinių, nepamirštumėte Dievo, kad užaugtumėte gera bažnyčios pamaina, mokytojams – išleisti  į gyvenimą šviesias asmenybes. Telydi jus Aukščiausiojo palaima“. 

Gimnazijos Direktorė Gražina Gailiūnienė padėkojo gimnazijos mokytojams, visiems darbuotojams ir mokiniams, kurių dėka įvyko šventė, taip pat žmonėms, daug prisidėjusiems siekiant gimnazijos vardo: vyskupams J. Kauneckui ir J. Preikšui, Panevėžio savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjui D. Šipeliui, Lietuvos katalikiškų mokyklų asociacijos pirmininkui kun. G. Vitkui ir Aukštaitijos vandenų direktoriui Rimantui Liepai.

Seimo narys Julius Dautartas perskaitė Švietimo ir mokslo komiteto padėką bendruomenei gimnazijos vardo suteikimo proga. Panevėžio savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas D. Šipelis džiaugėsi, kad K. Paltaroko gimnazija  yra viena geriausių, viena didžiausių mieste. Lietuvos katalikiškų mokyklų asociacijos pirmininkas kun. G. Vitkus sakė: „Džiaugiuosi, kad ši mokykla sėkmingai praėjo akreditaciją ir tapo gimnazija. Kartu su 30 Lietuvos katalikiškų mokyklų ir gimnazijomis turime išmokti augti (kartu su mokinių tėvais dalyvauti augime), liudyti džiaugsmą, viltį“. Panevėžio miesto tarybos narys, Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas Vitalijus Satkevičius sveikino bendruomenės narius, su didele pagarba prisiminė pirmąjį šios mokyklos direktorių, filosofijos licenciatą mons. Joną Juodelį, jo pasiaukojimą, steigiant  ir kuriant šią mokyklą. Mokinių tėvelių vardu kalbėjo Gitana Rapšienė. 

Panevėžys
Stasio SKREBIO nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija