„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2009 m. rugpjūčio 28 d., Nr.8 (117)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Mums rašo

Kazimieraičių atostogos

Maudynės Obelijos ežere

Alytaus miesto Putinų vidurinės mokyklos kazimieraičiai stovyklavo prie Obelijos ežero. Nors sinoptikai pranašavo ir lietų, ir liūtis, tačiau šv. Kazimieras stovyklautojams padovanojo gerą orą ir puikią nuotaiką.

Stovyklautojai smagiai leido laiką. Maudėsi ir taškėsi ežere, rinko kriaukles, varžėsi tolimiausio plaukimo konkurse, kurį laimėjo Aistė Žemaitytė ir Deimantė Venslavavičiūtė. Vaistažolių rinkimo konkursą, pririnkusios daugiausia jonažolių, liepos žiedų ir čiobrelių, laimėjo Rugilė Skamerakaitė ir Agnė Vaitulionytė. Nedaug nuo jų atsiliko Agnė ir Akvilė Viligurskaitės. Stovyklautojai varžėsi gražiausios lauko gėlių puokštės konkurse, kurį laimėjo Agnė Vaitulionytė. Visi smagiai dainavo dainų konkurse, draugiškai gamino žaislus iš gamtinės medžiagos. O kokia gi stovykla be turistinio laužo? Stovykloje jis degė kiekvieną dieną. Gera žiūrėti į smagiai spragsinčią ugnį, kepti joje šašlykus, dešreles.

Penkios stovyklos dienos prabėgo akimirksniu. Visi pasižadėjome rugsėjo pirmą savaitę vėl nuvažiuoti prie Obelijos ežero ir prisiminti prabėgusios stovyklos akimirkas.

Stovyklos vadovė V. Pangonytė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija