„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2010 m. rugsėjo 10 d., Nr.9 (130)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Mokinių atvirukuose ir piešiniuose – dvi dešimtys bažnyčių

Vytautas Bagdonas

Anykščių miesto šventės
metu moksleivių piešinių
parodą „Anykščių krašto bažnyčios“
buvo galima apžiūrėti tiesiog gatvėje

Atvirukuose – Anykščių krašto
bažnyčios ir maldos namai

Anykščių rajono Kūrybos ir dailės mokyklos moksleiviai ir pedagogai jau nebe pirmi metai vykdo tęstinį projektą „Anykščių krašto vaizdai“. Piešinių paroda „Anykščių krašto bažnyčios“ buvo skirta Miesto šventei ir pasaulio anykštėnų VI suvažiavimui „Su Šventąja širdy“ ir liepos 23-25 dienomis eksponuota miesto centre, vėliau perkelta  į Anykščių sakralinio meno centrą. Šiemet jaunieji dailininkai tapė Anykščių krašto bažnyčias, koplyčias ir kitus maldos namus. Ligitos Peliakaitės, Simonos Gudaitės, Kornelijos Orlovos, Vitalijos Lebedevaitės, Mėtos Pelegrimaitės, Benitos Kiliūtės, Aistės Bajoravičiūtės, Guodos Rimkutės, Viktorijos Aleknavičiūtės, Ivetos Mikalajūnaitės, Kristinos Bubelytės, Editos Davidonytės, Viktorijos Šukytės, Rugilės Palevičiūtės, Lauryno Pipiro darbuose užfiksuotos Anykščių rajone esančios bažnyčios.

Daugelis kraštiečių prisiminimui gavo atvirukų  rinkinį su moksleivių pieštais Anykščių krašto bažnyčių vaizdais, kuriuos išleido Vilniaus leidykla „Petro ofsetas“. Panašus atvirukų rinkinys su jaunųjų dailininkų tapytais Anykščių krašto vaizdais buvo išleistas ir pernai.

Kūrybos ir dailės mokyklos direktorius Arūnas Vilkončius sakė, kad ir ateityje anykštėnai bei jų svečiai turės progos pasigėrėti ne tiktai parodose eksponuojamais moksleivių piešiniais, bet ir sumažintomis jų darbų kopijomis – atvirukais.

Anykščiai
Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija