„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2011 m. sausio 21 d., Nr.1 (134)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Rekonstruota mokykla

Vytautas Bagdonas

Taip po rekonstrukcijos atrodo
Traupio pagrindinė mokykla

Traupio pagrindinės mokyklos mokiniai ir mokytojai visuomet su baime laukdavo artėjančios žiemos – juk per išpuvusius langus, kiauras sienas į koridorius, klases verždavosi šaltis, vėjas, mokykloje buvo šalta ir drėgna, nors katilinė veikė ištisą parą...

Dabar tie vargo metai liko tik prisiminimuose. Po rekonstrukcijos Traupio pagrindinė mokykla neatpažįstamai pasikeitė, išgražėjo. Pirmojo rekonstrukcijos etapo metu buvo pakeisti seni, sutrūniję langai, apšiltintos išorės sienos ir stogas, uždėta nauja stogo danga. Mokykloje atsirado naujos apšiltintos grindys, buvo įrengtos šildymo ir ventiliacijos sistemos, atlikta kitų įvairių darbų.

Pagal jungtinės veiklos sutartį darbus Traupyje vykdė dvi anykštėnų firmos – UAB „Anrestas“ ir UAB „Jarimpekso statyba“ laimėjusios rajono savivaldybės skelbtą rangos darbų konkursą.

Pirmajame Traupio pagrindinės mokyklos etape buvo atlikta įvairių rekonstrukcijos darbų už  2, 205  mln. Lt. Iš šios sumos 1,62 mln. Lt buvo Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšos, o 0,585 mln. Lt skyrė Anykščių rajono savivaldybė.

Gražiai sutvarkyta mokykla tapo miestelio puošmena. Į neatpažįstamai pasikeitusį mokyklos pastatą atkreipia dėmesį ir daugybė svečių, atvykstančių aplankyti visoje respublikoje garsėjantį Traupio mokyklos botanikos sodą, kuriame galima pamatyti tūkstančius rečiausių, įdomiausių augalų. Be to, traupiečiai pedagogai ir moksleiviai įgyvendina bendrus projektus su kai kuriomis užsienio mokyklomis, tad čia lankosi Prancūzijos, Lenkijos, Graikijos ir kitų šalių atstovai...

Traupiečiai jau svajoja ir apie antrąjį savo mokyklos rekonstrukcijos etapą. Kada statybininkai vėl pasirodys šiame objekte – dar neaišku. Mat rajone dar nemažai mokyklų, kurias reikia rekonstruoti, keliose mokyklose rekonstrukcija jau pradėta.   

Traupis, Anykščių rajonas
Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija