„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2011 m. sausio 21 d., Nr.1 (134)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Kai priklausomybėmis sergančių asmenų šeimoje auga vaikas 

Kalvarijos savivaldybės administracijoje vyko Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ Pagalbos centro „Rūpintojėlis“ organizuojamas priklausomybių prevencinės programos „Linas“ seminaras „Vaikas, gyvenantis priklausomybės ligomis sergančių asmenų šeimoje“. Seminare dalyvavo 22 dalyviai. Prevencinę programą „Linas“ finansuoja Marijampolės savivaldybė.

Šis seminaras buvo skirtas socialiniams darbuotojams, pedagogams, asmenims, dirbantiems su vaikais iš šeimų, kuriose vienas ar abu tėvai piktnaudžiauja alkoholiu. Dalyviai ne tik klausėsi teorinės medžiagos, kaip bendrauti su vaikais, išgyvenančiais šeimoje krizę, bet ir praktinių užsiėmimų metu įsitikino, jog įvairūs žaidybiniai, meniniai užsiėmimai gali padėti vaikui, gyvenančiam su priklausomybės ligomis sergančiais tėvais, artimaisiais, tapti pasitikinčiu, pilnaverčiu visuomenės nariu. Dažnai vaikai iš tokių šeimų yra savikritiški, neturintys bendravimo įgūdžių, jautrūs ar, priešingai, agresyvūs. Dalyviai išbandė „Lytėjimo masažą“, kuris skatina pasitikėjimą savimi, padeda pamiršti blogas emocijas, pajusti dvasinę ramybę. Nustatyta, kad atliekant „Lytėjimo masažą“ vaikai tampa mažiau agresyvūs.

Po seminaro dalyviai dėkojo ne tik už gautas naudingas žinias, kurios pravers dirbant su vaikais, bet ir už tai, jog galėjo bent trumpam atsiriboti nuo savų rūpesčių bei darbų.

Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ informacija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija