„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2011 m. liepos 8 d., Nr.7 (140)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Vaiko dienos centras pakvietė į pasaką

Ernesta Stirbytė,

socialinė darbuotoja

Tauragės vaiko dienos centro
„Esi laukiamas“ lankytojai,
parodę muzikinę pasaką
,,Dvylika mėnesių“

Tauragės vaiko dienos centras ,,Esi laukiamas“ birželio paskutinįjį penktadienį pakvietė į nuostabią muzikinę pasaką ,,Dvylika mėnesių“. Norėjome sukurti pasaką apie Tauragės miestelyje gyvenančią piktą, šykščią moterį su dukterimis ir podukra.

 Daug laiko mažieji kūrė spektaklėlio personažus, mokėsi daineles, kol pagaliau išaušo ta diena, kai pasaką galėjo pristatyti žiūrovams, susirinkusiems Tauragės Švč. Trejybės parapijos namuose.

 Mažieji Vaiko dienos centro lankytojai, kurių yra dvylika – kaip ir metuose mėnesių, norėjo, kad jų balsą, žvilgsnį, dainą ir ištartą žodį įsimintų salėje sėdintys žiūrovai. Mažųjų akytėse buvo galima įžiūrėti ir nerimą, ir jaudulį, troškimą, kad svarbią jų šlovės sekundę šalia būtų mama, tėtis, močiutė, senelis, o gal šiaip geroji kaimynė ar tetulė.

Džiaugėmės, kai po šv. Mišių kunigo Karolio pakviesti į parapijos namus susirinko nemažas būrelis žiūrovų – tai buvo pati gausiausia mūsų auditorija. Vaikai krykštė iš džiaugsmo, kai pagaliau salėje matė ne tik pačius artimiausius žmones – mamas, bet ir tuos, kurie jiems visiškai nepažįstami, tačiau kartu artimi ir be galo reikalingi. Dėkojame kunigui Karoliui už kvietimą, kuriam daugelis neliko abejingi.

Ne tik mažųjų šventės artistų Vaiko dienos centro ,,Esi laukiamas“ savanorių bei Don Bosko ateitininkų kuopos įkūnyti pasakos personažai, bet ir vaikučių dainos leido susipažinti su dvylika mėnesių, o kartu suprasti gerumo ir žmogiškos šilumos svarbą kiekvieno asmens gyvenime. Tądien pasaka dar nesibaigė, nes troškome ja pasidalinti su savo nuostabiaisiais draugais – Vaikų reabilitacijos centro-mokyklos „Pušelė“ vaikučiais ir Lauksargių senelių namų gyventojais. Juk pasaka svarbi tiek jaunam, tiek senam.

Tikimės, kad visi, tą dieną atėję į vaiko dienos centro „Esi laukiamas“ spektaklėlį ,,Dvylika mėnesių“, nenusivylė šios pasakos išmintimi, pasisėmė geros nuotaikos ir vaikiško optimizmo, o svarbiausia – į savo širdį įsileido pasakišką tikėjimą gerumu. Vaikai savo širdelėse tyliai dėkoja visiems žiūrovams, vaiko dienos centro „Esi laukiamas“ savanoriams ateitininkams, kunigui Karoliui bei G. ir D. Jomantams. Tegul Dievas laimina visus tuos, kurie rūpinasi vaikų pasaulio spalvomis.

Tauragė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija