„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2012 m. sausio 20 d., Nr.1 (146)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Per Tris Karalius – trys skautai

Povilas Šulinskas

Per Tris Karalius vaikus
lankė ne persirengėliai
išminčiai, o trys išminčiai skautai

Trys išminčiai skautai
Vytis Šulinskas, Almantas
Vilbikas bei Simonas Krutulis

Šeštadienį, sausio 7 dieną, kaip ir kasmet, Marijampolės vaiko tėviškės namai Avikiluose šventė Trijų Karalių šventę – Kristaus Apsireiškimo iškilmes. Apie išminčių, arba Trijų Karalių, kurie kitose šalyse dažniausiai vadinami magais, kelionę pasakoja evangelistas šv. Matas: „Jėzui gimus Judėjos Betliejuje karaliaus Erodo dienomis, atkeliavo į Jeruzalę išminčiai iš Rytų šalies ir klausinėjo: „Kur yra gimusis Žydų karalius? Mes matėme užtekant jo žvaigždę ir atvykome jo pagarbinti“ (Mt 2, 1–2).

Kasmetinė Trijų Karalių šventė Marijampolės vaiko tėviškės namuose šiemet pakeitė tradicijas. Vaikus lankė ne persirengėliai išminčiai, o trys išminčiai skautai: Lietuvos skautijos Kauno krašto vyr. skautas Vytis Šulinskas ir Marijampolės krašto patyrę skautai Almantas Vilbikas bei Simonas Krutulis. Jie lankė šeimynas, pasakojo Trijų Karalių istoriją bei aptarė kitas jaunimui aktualias temas, skleidė Kristaus Gimimo žinią. Namų duris paženklino Trijų Karalių simboliais +K + M + B.

Kelionę globos namuose skautai baigė įstaigos susirinkimų salėje. Čia buvo uždegtos žvakės, imituojančios laužą. Vaikai rodė Kalėdinius vaidinimus, kurie buvo įdomūs bei originalūs. Svečiai žavėjosi vaikų išradingumu. Po vaidinimų su vaikais pažaidę skautiškus žaidimus bei pažadėję vėl netrukus atvykti, Lietuvos skautai užbaigė Kalėdinį laikotarpį Marijampolės vaiko tėviškės namuose.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija