„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2012 m. sausio 20 d., Nr.1 (146)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Gimnazijoje lankėsi vyskupas

Vyskupas Jonas Ivanauskas
Raudondvario gimnazijoje

Gruodžio 15 dieną Raudondvario gimnazijoje vyko advento popietė „Advento kelias“. Čia svečiavosi Kauno arkivyskupijos augziliaras vyskupas Jonas Ivanauskas ir Kauno II dekanato dekanas Raudondvario parapijos klebonas mons. Augustinas Paulauskas.

Adventas – Šv. Kalėdų laukimas. Tai metas ruošti kelius – atnaujinti senuosius, taisyti apleistus, nutiesti naujus nuo žmogaus prie žmogaus: tėvų pas vaikus, vaikų pas tėvus, kelius kaimynų, draugų link, kelius esančių toli nuo mūsų ar pakliuvusių į bėdą link, kelius Jo, mūsų Dievo, link. Vieną iš kelių, vedančių į Šv. Kalėdų šventę, pasirinko Raudondvario gimnazijos bendruomenė.

Popietės dalyviai, lydimi Dievo žodžio, giesmių ir pasakojimo inscenizacijos, apmąstė Advento kelią, kurį simbolizavo pušų šakų vainikas, vedantis prie prakartėlės, simbolizuojantis nesibaigiantį amžinąjį gyvenimą. Žvakė plačiąja prasme simbolizuoja šviesą ir tikėjimą. Viena po kitos Advento kelyje uždegtos žvakės reiškė žmogaus artėjimą ne tik prie Jėzaus gimimo, bet ir nuolatinį prisilietimą prie šio slėpinio. Kiekviena žvakutė žymėjo vieną Advento dieną, kuriai buvo perskaitomos Šventojo Rašto citatos. Biblijos žodžio išminties svarbą advento metu akcentavo ir vyskupas J. Ivanauskas. Adventinėmis įžvalgomis dalijosi ir klebonas mons. A. Paulauskas.

Renginiui intensyviai ruošęsi Linksmųjų Šventojo Rašto studijų būrelio mokiniai ir mokinių tarybos nariai nuoširdžiai kvietė gimnazijos bendruomenę ir svečius susitelkti, mintyse dar kartą išgyventi metus ir pajusti Šv. Kalėdų prasmę. Pasidžiaugta karpinių prakartėle, kurią sukūrė gimnazijos dailės mokytoja Z. Dimšienė ir mokiniai. Renginį puošė gimnazijos 5–8 klasių mokinių darytos prakartėlės, puikiai atskleidusios „Advento kelio“ idėją.

Pagal krs.lt

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija