„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2012 m. sausio 20 d., Nr.1 (146)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Marijonų gimnazijos devintokas – geriausias Lietuvoje

Levita Kiverienė

„Tūkstantmečio devintokas“
Ignas Kriaučiūnas su bendraklasiais
ir auklėtoja Irena Rakutiene

Gruodžio 15 dieną Marijampolės Marijonų gimnazijos Ia klasės gimnazistas Ignas Kriaučiūnas Lietuvos televizijos laidoje „Tūkstantmečio vaikai“ įveikė visus savo konkurentus ir pelnė „Tūkstantmečio devintoko“ titulą. Tai puiki dovana prieš didžiąsias metų šventes ne tik vaikinui, bet ir gimnazijos bendruomenei.

Filmavimo metu gimnazistą LTV didžiojoje studijoje palaikė klasės draugai ir auklėtoja Irena Rakutienė. Ignas nuo mažens viskuo domisi, puikiai sekasi mokslai, ypač patinka istorija, geografija ir chemija. Svajonių turi daug, bet svarbiausia, kad ateities darbas teiktų malonumą ir skatintų ieškoti naujų iššūkių. „Norėčiau dirbti tokį darbą, kur reikia naujų idėjų, nestandartinio mąstymo. Noriu būti naudingas žmonėms, Lietuvai, tačiau konkrečios specialybės dar negaliu įvardinti“, – pasakoja vaikinas ir dėkoja visiems jį palaikiusiems.

Kitą dieną Igną gimnazijoje su nuoširdžiausiais sveikinimais pasitiko gimnazijos administracija, pasveikino mokinių prezidentė, aidėjo džiaugsmo skanduotės. Nors gimnazija turi nemažai talentingų vaikų, kurie rodo puikius rezultatus įvairiuose konkursuose ir olimpiadose, tačiau itin džiugu, kad pas mus mokosi jau ir tituluotas sumaniausias Lietuvos devintokas. Tai kruopštaus ir sistemingo darbo dėka padėti tvirti mokslo naudos suvokimo pamatai, todėl rezultatai visus džiugina.

Linkime Ignui tvirtybės, pasitikėjimo savimi, gerų konkursų ir puikių pergalių ateityje, siekti tikslų ir kurti naujo tūkstantmečio Lietuvą.

„Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ –  puikus projektas, suteikiantis žinių, skatinantis dar labiau mokytis. Tai ne vien laida, kurioje kovojama dėl pagrindinio prizo, tai taip pat ir valios, gebėjimo susikoncentruoti bei žaibiškai reaguoti konkursas, kuriame svarbiausia yra žinios ir išsilavinimas. Pagrindinis prizas – galimybė vadintis „Lietuvos tūkstantmečio vaiku“.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija