„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2012 m. sausio 20 d., Nr.1 (146)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Kalėdiniai stebuklai vaikams

Ernesta Stirbytė

Spektaklio „Kalėdinė pasaka“ belaukiant

Dalijant dovanas – „vaikų svajones“

Kalėdos – džiaugsmo, meilės ir stebuklų metas. Kas tuo dar netikite, atvykite pas mus, į Tauragės Švč. Trejybės parapijos vaiko dienos centrą „Esi laukiamas“. Šiemet čia vyko tikri stebuklai, kupini meilės ir gerumo.

Vaiko dienos centro auklėtiniai Šv. Kalėdų laikotarpiu buvo apdovanoti nepaprastu kitų žmonių gerumu, meile ir rūpesčiu. Pirmiausia mažuosius centro auklėtinius aplankė „Žalgirių“ gimnazijos moksleiviai su savo mokytojais ir dovanojo nuostabias dovanas. Gimnazistai, atkeliavę į Tauragės Švč. Trejybės parapijos namus su didžiuliais kalėdiniais maišais, vaikų veiduose įžiebė viltį, kad jie yra be galo mylimi. Gražių žodžių, šypsenų ir paprasto žmogiško šiltumo niekada nebūna per daug...

Kitas stebuklingas kalėdinis džiaugsmas vaikų dienos centrą „Esi laukiamas“ aplankė svajojant. Dalyvaudami projekte „Vaikų svajonės“, internetiniame puslapyje pateikėme kalėdines svajones, o gerieji žmonės išsirinko jas ir įgyvendino asmeniškai arba paaukojo pinigų. Mūsų stebukladariai padovanojo visiems centro vaikams jų svajonę! Dovydas gavo riedlentę, kuria žadėjo dalintis su draugu; Monika džiaugėsi nuostabiu šuneliu; Orestas, Astijus, Martynas sulaukė didžiulių minkštų pliušinių meškiukų; Laurynas net visą šunelių šeimyną glaudė prie savo širdelės; Simona su Dikardu laukia sniego ir to laiko, kai galės linksmai leistis su gautomis rogutėmis nuo kalniuko; Gabija jau mokosi būti pati geriausia mama, nes lėlytę vežioja išsvajotame vežimėlyje; Mindaugas su Pauliumi vairuoja naujas mašinėles, o Toma, gavusi vaikišką kasos aparatą, seks savo stebukladarės pėdomis – ji žada tapti pardavėja. Visos svajonės pavirto tikrove. Reikėjo tą dieną pamatyti vaikų akis ir džiaugsmo kupiną tylą – jie buvo tokie laimingi, kad net žodžių nereikėjo. Patikėkite, stebuklų būna ne tik pasakose!

Norėdami padėkoti visiems savo geradariams, draugams, bičiuliams ir centro globėjams, gruodžio 27 dieną visus pakvietėme į „Kalėdinę pasaką“. Vaiko dienos centro auklėtiniai ir savanoriai ne vieną mėnesį kūrė savo personažų vaidmenis, repetavo daineles, mokėsi šokio judesių, trokšdami pradžiuginti tuos, kurie juos myli ir dovanoja savo meilę, rūpestį ir gerumą. Tądien parapijos namuose vaikų akys žibėjo sulaukus pačios didžiausios dovanos – kiekvieno, atkeliavusio į „Kalėdinę pasaką“. Džiaugiamės, kad galėjome kartu su Tauragės savivaldybės mero pavaduotoju S. Statkumi, socialinės paramos skyriaus vedėja L. Rimkuviene, socialinių reikalų ir sveikatos apsaugos komiteto nariais B. Jokšiene bei I. Skurvydiene, taip pat Tauragės Švč. Trejybės parapijos klebonu kan. Alvydu Bridikiu, kun. Karoliu Petravičiumi, socialinių paslaugų centro soc. darbuotojomis, „Šiltųjų širdžių klubo“ moterimis, Tauragės miesto verslininkais, savivaldybės atstovais bei kitais geraisiais žmonėmis nukeliauti ten, kur kvepia stebuklais, – į pasaką.

Iš savo mažų širdelių tariame ačiū visiems, kurie leido patikėti stebuklu, kurie dovanojo dovanas, laiką, o svarbiausia – dalelę savęs. Juk šito mums labiausiai reikia... Esame laimingi, nes užgimęs kūdikėlis Jėzus atnešė meilę, tikėjimą ir viltį, jog pasaulis gali būti gražesnis, jei jame būsime geresni ir mes... Būkime stebuklu vienas kitam!

Tauragė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija