„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2012 m. birželio 8 d., Nr.6 (151)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Kristus ir pasaulis

Sidabrinė gija

Atodangos

Abipus Nemuno

Mes kartu galime daug nuveikti

Vilkaviškio vyskupijos
„Caritas“ jaunieji savanoriai
prie Trakų pilies

Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ jauniesiems savanoriams už aktyvią veiklą suorganizavo išvyką į Vilniuje vykusį Sluškų rūmų meno festivalį.

Pakeliui į Vilnių užsukome pasigrožėti legendų apipinta Trakų pilimi. Apžiūrinėdami šį istorijos paveldo objektą, savanoriai turėjo galimybę prisiminti labai svarbius Lietuvos istorijai faktus.

Po trumpo atokvėpio Trakuose su pakilia nuotaika tęsėme kelionę link tikslo. Sluškų rūmai, kuriuos kadaise gaubė barokinių rūmų atmosfera, o dar vėliau dengė kalėjimo grotos, dabar yra ne tik įspūdingas Vilniaus architektūros paminklas, bet ir daugelio jaunų ir talentingų menininkų antrieji namai.

Džiugu buvo susitikti su festivalio organizatoriais, mūsų kraštiečiais Aurimu Galianovu ir Raimundu Tyru. Jie mus pakvietė pasižvalgyti ir prisiliesti prie turtingos Sluškų rūmų praeities, susipažinti su šiuo metu Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje studijuojančių ir kuriančių jaunų menininkų darbais.

Visi Sluškų rūmų svečiai buvo pakviesti į muzikos mokymo studijų centro ir Vilniaus folkloro ansamblio „Laukis“ vedamą tradicinių šokių popietę. Mokantys šokti kvietė nemokančius ir priminė, kokie yra nuostabūs liaudiški tradiciniai šokiai. Savanoriai Gediminas, Laima bei kiti turėjo galimybę sušokti kaimyninių šalių liaudiškus šokius, patirti daug džiugių emocijų. Šokių popietei pasibaigus, visi festivalio dalyviai buvo pakviesti į vidinį kiemelį paragauti jų pačių išvirtos „meną stiprinančios“ košės bei atsigerti „kūrybą skatinančios“ arbatos.

Po agapės visi skubėjo pasižiūrėti Vaidybos ir režisūros katedros diplomantų spektaklio Marija Irene Forines „Dumblas“. Jaunieji „Caritas“ savanoriai dalyvavo ir baigiamajame koncerte, klausėsi liaudies instrumentų, akordeono garsų bei džiazo ritmų.

Festivalį vainikavo Kauno valstybinio muzikinio teatro solisto Egidijaus Bavikino pasirodymas. Mūsų kraštietis savo dainomis nukėlė į meilės miestą Paryžių. Kartu su solistu karitiečiai dainavo žinomas dainas.

Norinčius patirti tikrą savanorystės džiaugsmą kviečiame prisijungti prie jaunųjų savanorių, kurie kas antrą penktadienį renkasi Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ pagalbos centre „Rūpintojėlis“ ir užsiima įdomia ir prasminga veikla.

Virginija Galianova

Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“
„Savanorių klubo“ savanorė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija