„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2012 m. birželio 8 d., Nr.6 (151)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Kristus ir pasaulis

Sidabrinė gija

Atodangos

Abipus Nemuno

Neįprasta ilgoji pertrauka

Neįprastai gegužės 16-ąją, trečiadienį, prasidėjo ilgoji pertrauka Piliuonos vidurinėje mokykloje. Jau nuo ryto mokiniai siuntinėjo vieni kitiems trumpas žinutes, kad kažkas įvyks, nors kas bus, tiksliai žinojo tik keletas mokinių, kurie prisidėjo prie krikščioniškos muzikos blyksnio organizavimo.

Besibaigiant trečiajai pamokai, vietoje skambučio visa mokykla paskendo garsuose. Nors tai per švelniai pasakyta,  turint galvoje, kad skambėjo „Quest Rising“ „Rock’n’roll Star“. Užkrečiantis ritmas pagaudavo besirenkančius į mokyklos fojė mokinius. Ir dar didesnė nuostaba: ką čia veikia tikybos mokytoja? Juk tikėjimas ir „kieta“ muzika – nesuderinami dalykai. Tik ar tai tikrai tiesa?

Kai fojė jau buvo apypilnė, dešimtokės Laura ir Samanta pakvietė įsijungti į specialiai šiai progai sukurtą šokį. Kiek apšilus jaunimo laukė dar viena staigmenėlė – www.Army777.lt tinklalapio pristatymas. Jei dar nežinojote, tai – neformali grupė žmonių, jungianti įvairių denominacijų krikščionis, prijaučiančius šiuolaikinei krikščioniškai muzikai ir (ar) priklausančius neformaliems judėjimams (roko gerbėjai, emo, baikeriai, gotai...).

Niekam ne paslaptis, kad paauglystė – pasipriešinimo nusistovėjusioms taisyklėms metas. Tik svarbu suvokti, prieš ką protestuojama. Būtent čia ir gali padėti „Army 777“, kur galima susirasti draugų, nesuprastų, nepatenkintų ar nusivylusių, o gal tik norinčių surasti atsakymus į svarbius klausimus.

Prasidėjus „Blic“ turnyrui paaiškėjo, jog yra mokinių, kurie rimtai susidomėjo šiuo tinklalapiu ir buvo ne tik dėmesingi klausytojai, bet ir išradingi turnyro dalyviai. Beje, jie už teisingus atsakymus apie krikščionišką simboliką buvo apdovanoti „Army 777“ skarelėmis ir „Quest Rising“ disku.

Laikas bėga greitai, dar pora „gabalų“ kiek lengvesnės krikščioniškos muzikos, ir tos 20 minučių (tiek trunka ilgoji pertrauka) ištirpo tarsi balandžio sniegas. Nuaidėjus skambučiui, muzika nutilo, ir jaunimas pasuko į klases. Tiesa, per likusias pertraukas muzika skambėjo, gaila, kad ne krikščioniška.

Stebuklingas žodis – „Muzika“. Ji sugeba sutaikyti išsiskyrusius, atgaivinti viltį, grąžinti svajones, bet gali ir įskaudinti ar net pastūmėti į nuodėmę, bet kokį daiktą, jausmą ar būseną sutaurinti arba sutrypti purvuose.

Tad laimink, Viešpatie, tuos, kurie kuria jaunatvišką krikščionišką muziką, ir tuos, kurie, negailėdami savo laiko, meta „tinklus“ įvairiuose forumuose, žvejodami jaunimą Jėzui.

Eglė Čaplinskienė

Piliuona, Kauno rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija