„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2012 m. gruodžio 14 d., Nr.12 (157)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Kristus ir pasaulis

Sidabrinė gija

Atodangos

Abipus Nemuno

Kronika

Jaunoji kūrėja džiugina profesionalumu

Lina Kovalevskienė

Singrida Steponianaitė (centre)
ir renginio svečiai

Lapkričio 16 dieną Ignalinos krašto muziejuje pristatyta pirmoji personalinė Singridos Steponianaitės tapybos ir keramikos darbų paroda. Visus sužavėjo kūrybinga, įdomi ir šilumą spinduliuojanti paroda bei jaunoji darbų autorė. Gimnazijos trečiaklasė Singrida jau dešimtus metus lanko Kultūros ir sporto centro keramikos būrelį bei dailės studiją. Pasak jos mokytojų Aldonos Jakubovskienės ir Nijolės Trinkūnienės, mergina talentinga, visada pilna idėjų, kūrybinių ieškojimų.

Ji puikiai tapo guašu, akrilu, aliejumi, akvarele. Dirba ir grafikos srityje. Mėgsta lipdyti originalias skulptūrėles, žaismingas figūrėles, įvairių formų vazas, dėžutes, kuria papuošalus. Nuo 2005 metų Singrida aktyviai dalyvauja rajono, respublikinėse ir tarptautinėse parodose, konkursuose, ne kartą yra tapusi laureate ir užėmusi prizines vietas.

Mokytoja N. Trinkūnienė sakė, kad Singridą galima pavadinti „konkursine mergaite“, visur, kur tik ji dalyvauja, darbai yra pastebimi ir įvertinami. Jau darželyje ji išsiskyrė iš kitų vaikų – turėjo savitą kūrybinį polėkį, mintį, spalvų matymą. „Atėjusi į keramikos būrelį, Singrida ėmė dirbti su tokiu dideliu noru, tokia meile moliui, kad iškart sužadino dideles viltis“, – apie savo mokinę pasakojo A. Jakubovskienė. Ji aptarė parodoje eksponuojamus keramikos darbus ir akcentavo, kad kiekvienas buvo daromas su didele meile ir šiluma. Jei jau lipdomas kiškiukas, tai būtinai nulipdoma jam ir širdelė, kad būtų tarsi gyvas...

Mokytojos Singridai įteikė dovanėles bei linkėjo siekti savo tikslų, įgyvendinti svajones ir visada draugauti su menu. Jaunajai menininkei sekasi ne tik menai, ji puikiai mokosi, yra labai draugiška, aktyvi ir bičiulių bei mokytojų apibūdinama pačiais šilčiausiais žodžiais. Pati darbų autorė sakė, kad kūryba jai reiškia labai daug – be jos savo gyvenimo neįsivaizduojanti. Mergina dėkojo savo mokytojoms, įteikė joms po dovanėlę.

Jaunąją menininkę sveikino rajono mero pavaduotojas Henrikas Šiaudinis, Švietimo kultūros ir sporto skyriaus vyresnioji specialistė Rasa Juodagalvienė. „Tu gali pasiekti viską, apie ką svajoji, gali tapti kuo tik panorėsi... Visada žinok, kad šis muziejus lauks tavo darbų...“ – sakė vicemeras.

Merginos pirmąja paroda džiaugėsi ir ją sveikino Ignalinos gimnazijos direktorė Valentina Čeponienė, Pagalbos mokiniui, mokytojui ir mokyklai centro direktorė Rimutė Šiaudinienė, Kultūros ir sporto centro bei muziejaus vadovai, merginos draugės, artimieji. Parodos dalyviams šventinę nuotaiką dovanojo ir jaunieji muzikantai Lukas Kamarauskas bei Eimantas Umbrasas.

Ignalina

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija