„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2013 m. balandžio 12 d., Nr.4 (161)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Kristus ir pasaulis

Sidabrinė gija

Atodangos

Abipus Nemuno

Gimnazijos šauliai paminėjo Kovo 11-ąją

Ariogalos jaunieji
šauliai Daugėliškių miške

Ariogalos jaunieji šauliai nepabūgo nei šaltuko, nei stipraus vėjo ir surengė žygį į Daugėliškių miško bunkerį, norėdami paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Kovo 8-ios rytą susirinkome į Ariogalos gimnaziją paklausyti paskaitos „Misija – Sibiras“. Turėjome progą išgirsti misijos dalyvės Monikos Jurkšaitytės pasakojimą. Po paskaitos ne iš vieno mokinio lūpų teko išgirsti, kad ir jie norėtų dalyvauti atrankoje ir nukeliauti į Sibirą, kuris labai paslaptingas ir pavojingas, pražudęs tūkstančius mūsų tėvynės gyventojų. Pasvajoję apie kelionę į Sibiro platybes, pasiėmėme kuprines ir iškeliavome Daugėliškių miško bunkerio link. Deja, negalėjome eiti tiesiausiu, paprastu ir trumpu keliu: turėjome specialius žemėlapius, kuriuose buvo pažymėtos vietos, kurias reikėjo rasti. Ten rasdavome žodžius, iš kurių žygiui baigiantis sudėliojome sakinius.

Po dešimties kilometrų kelio mūsų laukė kuopos vadas Andrius Bautronis su karšta sriuba. Pavalgę, pailsėję ir pasidalinę įspūdžiais iškeliavome atgal. Džiaugiamės, kad žygis pavyko ir jame dalyvavo nemažas būrelis jaunų žmonių – 34 šauliai ir jų veiklai prijaučiantys Ariogalos gimnazijos mokiniai.

Vien žygiu neapsiribojome ir Kovo 11-soios dieną praleidome itin turiningai. Iš pradžių dalyvavome šv. Mišiose, po jų nunešėme gėlių į Ariogalos kapinėse esantį partizanų kalnelį bei prie tremtinių paminklo – padėką, kad mes galime džiaugtis laisve ir nepriklausomybe. Tada keliavome į kultūros namuose vykstantį renginį, kuriame Ariogalos miestelio gyventojams už kilnius darbus Ariogalos kraštui ir Lietuvai buvo įteiktos Lietuvos Trispalvės. Vėliau jauniesiems šauliams įteikti Padėkos raštai ir Daugėliškių miško bunkerio atminimo ženkliukai, kurie puikuosis kiekvieno žygeivio atlape.

Viktorija Valaitytė,
Ariogalos 13 kuopos vado pavaduotoja, šaulė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija