„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2013 m. balandžio 12 d., Nr.4 (161)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Kristus ir pasaulis

Sidabrinė gija

Atodangos

Abipus Nemuno

Mokiniai apjuosė mokyklą rekordine juosta

Mokykla apjuosiama trispalve juosta

185 metrai megztos ir 25 metrai austos juostos – tokį įspūdingą trispalvį kūrinį, skirtą Kovo 11-ajai, pagamino Batniavos pagrindinės mokyklos bendruomenė. Juostą mezgė, pynė ir audė ne tik vaikai, bet ir jų mamos, močiutės, mokytojos, kiti bendruomenės nariai. Imtis tokio darbo batniaviškius paskatino Lietuvos Respublikos prezidentės Dalios Grybauskaitės raginimas išradingai švęsti valstybines šventes. Sunku pasakyti, kam anksčiausiai šovė į galvą mintis austi rekordinį audinį, bet prie sumanymo įgyvendinimo bene daugiausiai prisidėjo mokyklos direktorė Ona Kukcinavičienė, jos pavaduotoja Danguolė Marmienė, istorijos mokytojas Mykolas Federavičius.

Batniavos bendruomenės pirmininkė, Kauno rajono savivaldybės tarybos narė Lionė Pikelienė ne tik žodžiais palaikė akciją, bet ir pati nunėrė nemažą juostos dalį.

Mokiniai mezgimo darbus pradėjo vasario pradžioje ir jau Vasario 16-ajai turėjo nemenką ritinį. Vis dėlto jo dar nepakako mokyklai apjuosti. Sužinojusi apie įdomų sumanymą, prezidentė Dalia Grybauskaitė pakvietė batniaviškius į Prezidentūrą. Vaikų atstovai ir jų mokytojai iš šalies vadovės rankų gavo dovaną – Lietuvos Trispalvę. Mokiniai Prezidentei pažadėjo juostą megzti toliau ir per Kovo 11-osios iškilmes ja apjuosti savo mokyklą. Darbas buvo baigtas anksčiau ir pristatytas visuomenei kovo 7 dieną mokykloje surengtoje šventėje.

Į renginį atvyko Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, Seimo nariai Raminta Popovienė, Antanas Nesteckis, Donatas Jankauskas, vietos bendruomenės atstovai, būrelis žurnalistų.

Paštuvos Šv. Barboros parapijos klebonas kun. Šarūnas Petrauskas pašventino Lietuvos Trispalvę ir neseniai sukurtą Batniavos pagrindinės mokyklos vėliavą. Šalia jų garbingą vietą mokykloje užims ir Kauno rajono vėliava, kurią mokiniams padovanojo meras Valerijus Makūnas.

„Mane džiugina, kad Batniavos bendruomenė yra tokia aktyvi, vieninga ir pilietiška. Jūs mokate ne tik dirbti, bet ir išradingai linksmintis, švęsti. Meilė Tėvynei prasideda nuo savo kiemo, mokyklos, miestelio. Kiekvienas nuoširdžiai dirbkime savo darbus, padėkime vieni kitiems, ir aplinkui viskas ims keistis“, – kalbėjo meras.

Po smagaus koncerto visi išėjo į lauką apjuosti mokyklą trispalviu, pačių nuaustu audiniu. Procedūrai išradingai vadovavo mokytojas M. Federavičius. Grojant liaudiškai kapelai ir spragsint fotoaparatams renginio dalyviai apjuosė mokyklą ir skandavo patriotinius šūkius.

Mokyklos bendruomenė tikisi, kad šis pasiekimas bus įrašytas į Lietuvos rekordų knygą.

XXI
Kauno rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija