„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2014 m. gegužės 16 d., Nr.5 (174)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Giesmėmis dėkojo Mamai ir Marijai

Mažieji dainorėliai
Rokų Šv. Šeimos koplyčioje

Kiekvieną pavasarį, atbundant gamtai ir pražystant žiedams, Rokuose vyksta giesmių ir dainų festivalis „Dėkoju Mamai ir Marijai“. Šiemet jis – aštuntasis, vyko ypatingu laiku, 2014 metus Lietuvoje paskelbus Šeimos metais. Tai yra patvirtinimas, kad atėjo laikas visų mūsų sutelktomis pastangomis dar dėmesingiau puoselėti pamatines šeimos vertybes. „Jei turėčiau pranašystės dovaną ir pažinčiau visas paslaptis ir visą mokslą; jei turėčiau visą tikėjimą, kad galėčiau net kalnus kilnoti, tačiau neturėčiau meilės, aš būčiau niekas...“ Tokia citata iš Pirmojo laiško korintiečiams festivalį „Dėkoju Mamai ir Marijai“ pradėjo lopšelio-darželio „Rokutis“ muzikos pedagogė J. Tarasevičienė. Ar nuolat širdyje skambėtų giesmė, ar padėkos žodis, jų niekada nepakaks išreikšti dėkingumą Mamai ir Marijai už slėpiningąją gyvybės dovaną.

Gegužės 7-oji žadėjo ne tik gerą orą, bet ir puikią nuotaiką, nes Kauno vaikų lopšelis-darželis „Rokutis“ sukvietė mažuosius dainorėlius į Rokų Šv. Antano Paduviečio parapijos Šv. Šeimos koplyčią. Festivalyje dalyvavo 15 Kauno miesto ikimokyklinių įstaigų vaikų kolektyvų, iš viso 97 vaikučiai. Atvyko ir mažuosius į šventę atlydėjusieji pedagogai ir tėveliai. Renginyje sveikinimo žodį tarė festivalio sumanytoja J. Bakūnaitė. Susirinkusiuosius šiltai pasveikino parapijos klebonas kun. Virginijus Gražulevičius.

Festivalis prasidėjo giesme-himnu „O Marija mylima“ ir koplyčia tarsi nušvito ne tik nuo gausos gražių giesmių Marijai bei nuotaikingų dainų apie mamą, bet ir nuo kiekvieno dainorėlių kolektyvo dovanotų įspūdingų baltų lelijų žiedų – šventės įprasminimo simbolio.

Šiemet festivalyje dalyvavo Kauno lopšelių-darželių „Girinukas“, „Šilinukas“, „Svirnelis“, „Linelis“, „Naminukas“, „Saulutė“, „Žemyna“, „Girstutis“, „Drevinukas“, „Žingsnelis“, „Gandriukas“, „Rokutis“, Žaliakalnio, sanatorinio darželio „Pušynėlis“ ir menų darželio „Etiudas“ atstovai. Festivalio vertinimo komisijoje – Kauno miesto muzikų draugijos vadovė J. Urnižienė bei šios draugijos narė F. Grybauskienė, Rokų parapijos klebonas kun. V. Gražulevičius, lopšelio-darželio „Rokutis“ direktorė R. Stanislovaitienė ir Panemunės seniūnė R. Žolynienė.

Kiekvienas festivalio dalyvis į namus parsivežė šv. Jono Pauliaus II paveikslėlį su litanija. Festivalio padėkos raštai ir suvenyrai (maži mūsų pačių rankų darbo angeliukai) – nors kukli, tačiau nuoširdi padėka dainorėliams bei jų vadovams.

Kiekvieno gyvenimo pradžioje stovi pats gražiausias, patikimiausias ir mylimiausias žmogus – Motina. Bet nė vienas nežinome, kurgi šios pradžios pradžia. Dažnai net nesusimąstome apie tai. O jei leidžiame sau atverti šią egzistencinę nežinojimo „žaizdą“, pagarbiai pritylame, imdami suvokti šio stebuklo dydį, ir, jei drįstame būti nuoširdūs, tariame: „Dievas...“ Nuoširdumą visada lydi dėkingumas...

Dėkingumo pilna širdis tiesiog dainuoja.

Saturna Sporišienė,
lopšelio-darželio „Rokutis“ logopedė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija