„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2014 m. lapkričio 21 d., Nr.11 (180)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Mums rašo

Blaivystės alėja

Prie Blaivystės alėją žyminčios lentelės

Blaivystės alėją palaimino
kun. dr. Algirdas Petras Kanapka

Jaunieji valančiukai metė iššūkį Marijampolės miestui ir visai Lietuvai – įkūrė Blaivystės alėją. Tai – tarsi vaikų šauksmas žmonėms „Būkime blaivūs kaip tos pušelės“, kurias pasodinome lapkričio 12-ąją šalia tvenkinio Pašešupio parke. Gausus jaunųjų valančiukų būrys iš įvairių mokyklų bei keletas valančininkų susirinko į gražią pilietinę akciją. Tai – Marijampolės vyskupo M. Valančiaus blaivystės sąjūdžio 25-mečio paminėjimo pratęsimas. Didžiuojamės, kad Marijampolės mieste pavyko įgyvendinti šią idėją, kuri prasidėjo medelio pasodinimu Skardupiuose dvasios vado kun. dr. Algirdo Petro Kanapkos dėka. Džiaugiamės, kad mūsų akciją palaikė ir ją įgyvendinti padėjo Marijampolės miesto savivaldybės administracijos direktorius Metas Ražinskas, meras Vidmantas Brazys ir aplinkos valdymo skyriaus vedėjas Mindaugas Lelešius. Blaivystės alėjai buvo paskirtas pageidaujamas plotas, surasti rėmėjai, kurie padovanojo 25 pušeles. O „Idėjų dirbtuvės“ pagamino lentelę, kuri marijampoliečiams ir svečiams skelbs apie blaivų gyvenimo būdą mūsų mieste.

Nors ir mažais žingsneliais, tačiau plinta blaivystės idėjos Marijampolėje. Blaivystės alėją palaimino kun. dr. A. P. Kanapka. Sustoję ratu sukalbėjome blaivystės sąjūdžio maldą, prašydami palaimos blaivystei, kad svaigalų suvilioti ir svetimų tradicijų suklaidinti žmonės rastų prasmingo gyvenimo kelią, kad visos pušelės prigytų ir gerai peržiemojusios sulauktų pavasario.

Kviečiame ir kitus Lietuvos miestus pasekti mūsų pėdomis ir kažką gero ir gražaus padaryti blaivystės labui. Tepadeda mums visiems Dievas.

Laima Babinskienė,
Padovinio pagrindinės mokyklos valančiukių vadovė, pradinių klasių mokytoja

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija