„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2014 m. gruodžio 19 d., Nr.12 (181)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Giedame ir grojame šv. Cecilijai

Dainuoja solistė Rugilė Garbaliauskaitė,
Panevėžio Kazimiero Paltaroko gimnazijos
ketvirtokė, diriguoja Kęstutis Plančiūnas

Jaunimas gieda ir groja Šv. Cecilijai

Šventoji Cecilija Europoje minima kaip vargonininkų, instrumentų gamintojų, dainininkų ir poetų globėja.

Lapkričio 22-osios vakarą į Panevėžio Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčią susirinko dainininkai ir muzikantai į sakralinės muzikos festivalį ,,Giedame ir grojame šv. Cecilijai“. Dalyvavo Panevėžio miesto ir rajono vaikų chorai, ansambliai: Šv. Petro ir Povilo bažnyčios vaikų choras (vadovė – Liuda Vėžytė), Kazimiero Paltaroko gimnazijos jaunimo choras (vadovės – Jecinta Garbaliauskienė ir Zita Pilkauskienė), Vytauto Mikalausko menų gimnazijos trombonistų ansamblis (vadovas – Kęstutis Plančiūnas), Juozo Balčikonio gimnazijos mišrus vokalinis ansamblis (vadovė – R. Mingailienė) ir lengvosios muzikos orkestras (vadovas ir dirigentas – K. Plančiūnas) ir Panevėžio rajono jungtinis Muzikos mokyklos jaunių choras (vadovės – V. Nevulienė, J. Garbaliauskienė ir V. Kirpotienė) bei Muzikos mokyklos Ramygalos skyriaus varinių pučiamųjų instrumentų ansamblis. Dainavo solistės Solveiga Šviežikaitė, Simona Pagareckaitė, Rugilė Garbaliauskaitė, trimitu grojo Jonas Ūsas, trombonu – Deividas Urbonas. Programoje dainininkai ir muzikantai atliko C. Francko, G. Caccinio, F. Shuberto, L. Abariaus, J. Rutterio ir G. F. Handelio kūrinius.

Jaunimo atliekamos sakralinės giesmės, klasikiniai kūriniai – graži dovana Panevėžio miesto ir rajono gyventojams ir šv. Cecilijai.

Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios vikaras kun. Egidijus Tubelis dėkojo giesmininkams, muzikantams už šventinį vakarą: ,,Dievas telaimina, o Šventoji Cecilija teužtaria Jus“.

Regina Stumbrienė,
Panevėžio Kazimiero Paltaroko gimnazijos mokytoja

Salvijos Vaičikonytės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija