„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2014 m. gruodžio 19 d., Nr.12 (181)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Atnaujino vaikų sielovadai skirtas patalpas

Parapijos klebonas
kun. Audrius Mikitiukas su vaikais

Pirmąjį Advento sekmadienį, Bukonių Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje buvo meldžiamasi už parapijiečius, inicijavusius, parėmusius finansiškai ir savo rankų darbu atnaujinusius šalia bažnyčios esančio parapijos namo butą, skirtą vaikų ir jaunimo sielovadai. Antri metai viename iš devynių šio namo butų yra vykdoma vaikų katechezė, tačiau per Šv. arkangelo Mykolo atlaidus Bukonių pagrindinės mokyklos direktorei E. Tuzovienei ir vieno iš netoliese esančių kaimų seniūnaičiui P. Vyšniauskui kilo idėja patalpas atnaujinti, nes nuo lubų iki grindų visame name tikrai reikėjo remonto, sienų pertapetavimo, grindų perdažymo. Nuo tada, kai išsikraustė paskutinis gyventojas, iki šiol čia nieko nebuvo daryta, tad estetinis vaizdas ir šalta aplinka tikrai negalėjo įkvėpti sekmadienio susirinkimams.

Pasinaudojus nuolaidų akcijomis ir nupirkus statybines ir namo vidaus įrangos prekes, veiklos ėmėsi kaimo gyventojai ir mokykloje dirbantis personalas, puikiai išmanantis reikalingus atlikti darbus. Per porą mėnesių buvo sudėtos naujos lubos, ištapetuotos sienos, sudėtos ir nudažytos grindys, kai kur ištiestas naujas linoleumas, išvalyti kaminai ir krosnys, įtaisyta kriauklė, peržiūrėta elektros instaliacija, sukabinti šviestuvai, pakabintos užuolaidos...

Pirmieji atnaujintas patalpas pamatė sekmadieniais čia besirenkantys vaikai. Jie nuoširdžiai gėrėjosi pašildytomis ir jaukiai sutvarkytomis patalpomis, emocingai reiškė savo troškimą čia užsibūti kuo ilgiau. Pagrindiniai baldai čia – stalai ir suolai, sutalpinatys iki 20 vaikų sekmadienio arbatai bei užkandžiams ir paskui – katechezėms. O štai pirmąjį Advento sekmadienį patalpos buvo ir pašventintos. Ta proga parapijos klebonas kun. Audrius Mikitiukas ne tik negailėjo gerų ir įkvepiančių žodžių rūpestingiems ir darbštiems parapijiečiams, bet pats pasirūpino vaišėmis šventiniam stalui, aplink kurį susirinko vaikai, jaunimas ir suaugusieji. Šio sumanymo iniciatoriams bei įvykdytojams buvo įteiktos dailininkės ses. Joanos Kašiubaitės FDCJ sukurtos padėkos.

Labai gera, kai mokyklos ir kaimo bendruomenė gali pasirūpinti vaikais, kurie čia gyvena, bręsta, mokosi. Labai gera, kai gali darniai bendradarbiauti parapija, bendruomenė ir mokykla, viena kitai padėdamos ir siekdamos aukštesnių ir kilnesnių tikslų.

Ses. Pranciška FDCJ,
Bukonių pagrindinės mokyklos tikybos mokytoja

Jonavos rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija