„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2014 m. gruodžio 19 d., Nr.12 (181)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Kalėdų angelai gimnazijoje

Pamažu artėja gražiausios metų šventės. Tai yra laikas, kai norisi apžvelgti ne tik nueitą savo kelią, bet ir pasidalinti gerumu, šiluma su artimaisiais, draugais, giminėmis, kaimynais ir su tais, kuriais nėra daugiau kam pasirūpinti.

Vilniaus Antakalnio gimnazijoje nuo pirmosios gruodžio savaitės vyksta akcija ,,Draugiškas Kalėdų Angelas – 2014“. Mokiniai ir klasių vadovai klasėse burtų keliu išsitraukia lapelį su užrašytu vardu ir taip sužino, kieno draugišku angelu jie bus visą mėnesį iki Šv. Kalėdų. Kiekvieną advento savaitę angelai paslapčia turi pradžiuginti savo globotinį, barstyti „gėrio snaiges“ – sveikinimus, linkėjimus, mielas smulkmenas savo vieninteliam globojamam žmogui gimnazijoje (jei draugiškas angelas labai geras ir dosnus, tai kiekvieną dieną). Dovanėles angelai dovanoja niekam nematant ir niekam nesigirdami. Akcijos tikslas – aktyvinti gimnazijos bendruomenę ir drauge sukurti Kalėdų stebuklą. Akcijos dalyviai yra visa Antakalnio gimnazijos bendruomenė, o akcijos iniciatorė ir globėja – direktorė Vita Kirkilienė. Angelai susipažins su savo globotiniais, įteiks jiems paskutinę didžiąją kalėdinę dovaną tik akcijos pabaigoje – ,,Meduolių dienos“ šventėje.

Visa Antakalnio gimnazijos bendruomenė tradiciškai dalyvauja kalėdinėje gerumo akcijoje ,,Kalėdų šiluma iš Jūsų rankų“, kurią organizuoja Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija. Visi bendruomenės nariai kviečiami prisijungti prie labdaros akcijos ir pasidalinti gerumu. Surinktos aukos kartu su gimnazijos savanoriais nuvežamos į Raudonojo Kryžiaus draugijos būstinę. Tai – aukos, skirtos vienišiems žmonėms. Artėjant metų šventėms, atrandame meilę, atjautą, palaimą dalytis ir duoti.

Šiuo metu dar dalyvaujame projekte „Turi per daug – pasidalink“, skirtame paremti SOS Vaikų Kaimo jaunimo neformaliojo švietimo ir užimtumo problemų sprendimą, kurį organizuoja Labdaros paramos fondas ,,Atviras kelias“. Gimnazijos bendruomenė stengiasi atnešti nereikalingų daiktų, rūbų, avalynės, žaislų, mokymosi reikmenų, kurie dar būtų tinkami naudoti kitiems. Šis projektas skatina visuomeninį jaunimo aktyvumą ir atsakingumą.

Beje, rūpinamės ne tik žmonių, bet ir gyvūnų gerove. Dalyvaujame akcijoje ,,Nuvežk Kalėdų šventę į ,,Lesę“, renkame beglobiams gyvūnams skirtus reikalingiausius daiktus ir priemones, suteikdami antrą šansą į gatvę išmestiems, nebereikalingiems, ligotiems, bet vis tiek trokštantiems gyventi su žmogumi gyvūnams.

Turbūt neatsitiktinai ant Vilniaus Antakalnio gimnazijos stogo sėdi du angeliukai, kurie kiekvieną rytą stebi žingsniuojančius mokinius ir dalina meilę visiems ir kiekvienam iš mūsų. Šiuo magišku advento laikotarpiu tikėkime Kalėdų angelais ir jais patys pabūkime...

Kristina Maliejūtė,
Vilniaus Antakalnio gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija