„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2015 m. liepos 10 d., Nr.7 (188)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Konkurse – gyvieji paveikslai

Biržiečiai Danas Čiubalis,
Ernesta Šalkauskaitė
ir Erikas Gailius su prizais

Ernestos Šalkauskaitės
nuotrauka „Džiaugsmas“

Lietuvos katechetikos centras ir Lietuvos Biblijos draugija, bendradarbiaudami su Lietuvos švietimo ir mokslo ministerija bei Bernardinai.lt, trečius metus organizavo konkursą „Pažink Šventąjį Raštą. Gyvieji paveikslai“. Tai buvo puikus būdas suburti vaikus bendram siekiui kūrybingai ir įdomiai atskleisti Šventojo Rašto išmintį ir grožį. Konkurso tikslas – skatinti mokinius atpažinti ir pažinti bendražmogiškas, krikščioniškas vertybes, analizuojant Šventąjį Raštą.

Šiais metais buvo pasirinktos trys vertybės – bendrystė, ištikimybė ir džiaugsmas. Konkurse dalyvavo 4–10 klasių mokiniai, vaikų ir jaunimo organizacijų nariai. Mokiniai perskaitę ir išdiskutavę pateiktas Šventojo Rašto nuorodas, analizavo Šventojo Rašto ištraukas, išskyrė bendražmogiškąsias, krikščioniškąsias vertybes, įvardijo, kodėl jos svarbios, aiškinosi jų aktualumą šiandienos visuomenėje.

Aptarę vertybes, pasirinko iš trijų nurodytų norimą ir ją pavaizdavo „Gyvuoju paveikslu“, nufotografavo ir išsiuntė konkurso organizatoriams. Buvo gauta daugiau kaip šimtas darbų iš visos Lietuvos, finaliniam etapui atrinkti 36 darbai. Jie buvo vertinami skirtingose amžiaus grupėse.

Vertinimo komisiją sudarė religijos, pedagogikos, meno ir fotografijos specialistai ir išrinko geriausius darbus. Bernardinai.lt skaitytojai išrinko savo nugalėtojus nominacijai „Populiariausias gyvasis paveikslas“.

Gegužės 22 dieną Vilniuje, Lietuvos jaunimo teatre, įvyko šio konkurso laureatų apdovanojimas. Sėkmė lydėjo Biržų „Aušros“ vidurinės mokyklos mokinius (mokytoja metodininkė Nijolė Paukštė). 7–8 klasių mokinių amžiaus grupėje nuotrauka „Džiaugsmas“ laimėjo 3-iąją vietą (7 c kl. mokinė Ernesta Šalkauskaitė), o nominaciją „Vertybinis Biblijos atskleidimas“ laimėjo 7 c klasės mokinių grupė – (Ernesta Šalkauskaitė, Deimantė Malinauskaitė, Erikas Gailius, Laura Viederytė, Matas Marcinkevičius, Ieva Petronytė).

Laureatai buvo apdovanoti asmeninėmis dovanėlėmis ir Jaunimo teatro spektakliu „Juzė dykaduonis“. Šis spektaklis žiūrovams labai patiko ir paliko didžiulį įspūdį.

Nijolė Paukštė,
Biržų „Aušros“ vidurinės mokyklos mokytoja

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija