„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2016 m. sausio 15 d., Nr.1 (194)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Sušildė dėmesiu

Karitiečiai sveikina parapijos
kleboną kun. Tomą Janavičių

Jaunieji karitiečiai Radviliškio
vaikų globos namuose „Nykštukas“

Baisogalos senjorų namuose

Jaunieji karitiečiai
prie Baisogalos slaugos ligoninės

Baisogala. Kalėdų išvakarėse jaunieji Baisogalos karitiečiai vėl sukosi gerų darbų karuselėje: apsilankę Baisogalos slaugos ligoninėje ir senjorų namuose giedojo kalėdines giesmes, dovanojo savo rankų darbo dovanėles. Miestelyje dainuodami sveikino sutiktus senelius, įteikė atvirukus. Šventinį dėmesį dalino ir gimnazijos darbuotojams.

Kitą dieną skubėjo į Radviliškio vaikų globos namus „Nykštukas“ jau ketvirtą kartą susitikti ir pasveikinti savo mažuosius bičiulius. Susitikimo mokiniai nekantriai laukė jau iš anksto ruošdami dovanėles ir kviesdami visus geros valios žmones įsijungti į gerumo akciją „Būk palaimintas“.

Jaunieji karitiečiai dėkoja visiems aukojusiems ir padėjusiems sušildyti bei pradžiuginti vienišų vaikučių širdeles. Tiesdami draugystės tiltą, atjausdami kitus mūsų karitiečiai patys jaučiasi laimingi ir džiugūs.

Jaunųjų karitiečių įspūdžiai:

Austėja Voronovičiūtė: „Darant gera mano širdelėje spurdėjo džiaugsmo liepsnelė“.

Samanta Ivinskaitė: „Jutau, kad man širdelėje pasidarė labai gera. Buvau susigraudinusi. Man buvo labai gera, kai visi džiaugėsi“.

Aistė Miknevičiūtė: „Pajaučiau meilės trūkumą, buvo gera, kad įnešėme saulės spindulėlį į jų širdis“.

Ema Volotkaitė: „Supratau, kad žmogus nėra paprastas daiktas, kurį gali numesti. Mes visi turime jausmus ir širdį“.

Vidas Zenonas Antonovas: „Aš mačiau daug nusiminusių veidų, bet kai mes sveikinome, pasidarė labai keista, visi veidai pasikeitė“.

Nedas Žilinskas: „Kai aš pamačiau, kad seni žmonės šypsosi, man tiesiog pasidarė gera. Linkiu tiems žmonėms tik gero“.

Saiva Jakubauskaitė: „Mes dainavome dainą, o senelis verkė. Man buvo graudu. Viena močiutė pasakė, kad neturi, ką mylėti,  ir vėl man suspaudė širdelę“.

Aušrinė Katkevičiūtė: „Mačiau verkiančią senelę. Jutau daug ką: meilę, džiaugsmą ir liūdesį. Jutau ir pamačiau, ko nesu patyrusi“.

Prie šios akcijos prisidėjo Baisogalos gimnazijos Tolerancijos mokyklos mokiniai ir jų vadovė mokytoja Erika Liukienė, Baisogalos mokyklos-darželio mokiniai ir jų mokytojos Edita Mickuvienė ir Nijolė Jasaitienė, parapijos Marijos legiono maldos grupės narės.

Jaunieji karitiečiai kasmet savo rankų dovanėle pasveikina ir parapijos kleboną kun. Tomą Janavičių.

Mokytoja Giedrė Nakutienė

Luko Kersnausko nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija