„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2016 m. kovo 12 d., Nr.3 (196)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Padovanokime vilties kepurėlę onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams

Pavasaris – metas, kai saulė sušildo žemę, o žmogaus gerumas gali sušildyti ligoniuko širdį. Jau septintą kartą Lietuvoje startuoja onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams skirta akcija „Spalvotas pavasaris“. Panevėžio miesto savivaldybės viešoji biblioteka prisideda prie šios kilnios misijos ir kviečia panevėžiečius prisijungti parodant solidarumą su šia liga sergantiais mažaisiais ir jų šeimoms. O tai padaryti labai paprasta. Vėžiu sergantiems vaikams reikia padėti spręsti ne tik gydymo, reabilitacijos ar finansines problemas... Dažniausiai pamirštame paprastus buitinius dalykus, tokius, kaip galvos apdangalai mažoms, nuo chemoterapijos nuplikusioms vaikų galvelėms... Kiekvienas pilietis gali nesunkiai prisidėti prie vėžiu sergančių vaikų gerovės, mezgant, neriant, siuvant spalvingas ir jaukias kepuraites, skareles ar šalikėlius mažiesiems ligoniukams! Tad visus, mokančius megzti, nerti, siūti, velti vilną ar tapyti šilką, kviečiame padovanoti bent vieną spalvingą kepurytę (skarelę, šalikėlį ar kita) su onkologine liga kovojančiam vaikui. Būtų miela, jei prie kepurytės prisegtumėte draugišką pavasarinį linkėjimą vaikučiui ir jo šeimai.

KOKIOS TURĖTŲ BŪTI KEPURYTĖS? Iš natūralaus pluošto (medvilnės, lino, švelnios vilnos) megztos, nertos, siūtos (ypač laukiamos), veltos kepurytės ar tapyti šilko šalikėliai, tinkantys nuo 3 mėnesių iki 18 metų vaikams, mergaitėms ir berniukams.

NEMOKATE MEGZTI, SIŪTI? Tuomet galite nupirkti ir paaukoti siūlų, o akcijos organizatorės suras mezgėją, kuri numegs kepurytę.

Surinkimo taškeliai: savo darbelius iki balandžio 29 dienos galite atnešti į artimiausią biblioteką: Viešoji biblioteka (Kniaudiškių g. 34), Vaikų literatūros skyrius „Žalioji pelėda“ (Kniaudiškių g. 38), biblioteka „Žiburėlis“ (Parko g. 49), Šiaurinė biblioteka (Pušaloto g. 55), biblioteka „Šaltinėlis“ (Vasario 16-osios g. 10), Parko biblioteka (Parko g. 37), Smėlynės biblioteka (Smėlynės g. 49), biblioteka „Židinys“ (Nemuno g. 76). Išsamiau apie akciją tel. 845 420379 (Živilė).

Iš anksto dėkojame už Jūsų gerumą!

Indrė Lašinytė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija