„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2016 m. kovo 12 d., Nr.3 (196)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Dailyraščio konkurso „Rašom! 2016“ nugalėtojai

Vasario 24 dieną šeštą kartą vyko nacionalinio Vinco Kudirkos dailyraščio konkurso „Rašom! 2016“ finalas. Kiekvienoje grupėje – 3–6 klasių ir 7–12 klasių moksleivių ir suaugusiųjų – varžėsi po 10 dalyvių. Išrinkti trys dailiausia ir vienas originaliausia rašysena išsiskiriantys Lietuvos gyventojai. Pirmajam konkurso turui savo darbus atsiuntė daugiau kaip 4339 dalyviai, o švietimo įstaigose rašė daugiau kaip 15 532 mokinių.

Jauniausiųjų grupėje dailiausiai rašančia pripažinta Viltė Gečytė, Molėtų pradinės mokyklos mokinė, antroje grupėje – Rugilė Užusėnaitė iš Varėnos „Ąžuolo“ gimnazijos, o suaugusiųjų – Ilona Banevičienė iš Kėdainių. I vietos diplomas už originaliausią darbą skirtas Vilniaus E. Pliaterytės progimnazijos raštinės vedėjai Rasai Lukšienei.

Kiekvienos Dailyraščio konkurso dalyvių grupės I vietos laimėtojai ir originaliausio darbo autorė apdovanoti keltų kompanijos kruizu Ryga–Stokholmas–Ryga 4 asmenims ir kelionių kompanijos dovanų kortelėmis, su kuriomis galės keliauti visomis „Lux Express“ organizuojamomis kryptimis. Visi patekę į finalą buvo apdovanoti rašymo priemonėmis, knygomis.

 

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija