„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2016 m. balandžio 8 d., Nr.4 (197)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Vaikams džiaugsmo per daug nebūna

Zigmo Slavinsko nuotrauka

Velykų rytą patirta palaima tęsiasi. Po savaitės Šv. Jurgio bažnyčios klebonas kun. Artūras Stanevičius pakvietė parapijiečius švęsti Velykėlių. Gavome dovanų puikią pavasario dieną, todėl planuotą renginį bažnyčios bendruomenės namuose vedėme pievelėje prie bažnyčios.

Po vaikų Pirmosios Komunijos pamokėlės laukė staigmena. „Caritas“ moterys, vadovaujamos pirmininkės Melanijos Pivorienės, pievelėje parengė ne tik margučių ridenimo aikštelę, bet ir įvairių žaidimų.

Tuojau pasirodė Velykė, nešina margučių kraitele. Vaikams buvo paruoštas vaišių stalas, prie kurio karitietė, Kėdainių krašto literatė Janina Meškauskienė mokė vaikus senovinių to laikotarpio dainų su gestais. Tai labai sudomino vaikus, ir šie, pramokę daineles, jau traukė jas visu balsu. Margučių ridenimo varžybose dalyvavo ne tik vaikai, bet ir jų tėveliai. Vienoje pievelės pusėje girdėjosi vaikų dainelės, kitoje – linksmo margučių ridenimo klegesys, kiek tolėliau mergaitės šokinėjo per šokdynę. Stebėtojų beveik neliko, nes visi įsitraukė į žaidimus. Ignas Meškauskas renginio dalyvius linksmino grodamas akordeonu.

Gera matyti besidžiaugiančius vaikus ir Dievo Gailestingumo metais jausti atvertas jiems suaugusiųjų širdis. Džiaugsmo ir geros nuotaikos nesutaupysi, jais reikia dalintis ir skleisti.

Genė Sereikienė

Kėdainiai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija