Atnaujintas 2004 gruodžio 3 d.
Nr.91
(1294)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Šių dienų vaizdeliai

Laidos „Nomeda“ vedėja – tikrai šaunuolė, rūpinasi nuskriaustais vaikais. Tai puiku! Tik jai reikėtų labiau pamąstyti renkant laidai temą. Yra gana nepadorių, žeminančių žmogaus orumą. O ir pati laidos vedėja Nomeda, kalbėdama bei kalbindama laidoje dalyvaujančiuosius, vartoja daug nelietuviškų žodžių, kaip antai: okei, super ir pan. Juk mes – lietuviai, tad bent laidų vedėjai turėtų kalbėti taisyklingai. Ir dar. Nomeda rengiasi lyg dalyvautų kokiame karnavale. Visų pirma ji jau nebe tokia jauna ir todėl net ir jaunimui skirtose laidose reikėtų tinkamai rengtis.

Visada žavėjausi TV3 „Žinių“ laidos vedėjos Vilmos Čereškienės erudicija, balso tembru, bet kai ją išgirdau televizijos ekrane besikeikiančią, jos autoritetas mano, ir ne tik mano, akyse krito. Sako, netyčia išsprūdo keiksmai. Bet kaip gali išsprūsti keiksmažodžiai, jei žmogus nesikeikia? Skaičiau, kad ji savo vaikus maitina sveikai, o kaip kalbate, miela ponia? Baisu, kad žmogus keikiasi, o čia keikiasi motina, laidų vedėja. Tai visiškai nesuderinama. Mes pykstame, kad vaikai, paaugliai keikiasi, o ko juos moko patys brangiausi žmonės – tėvai.

Kokie filmai rodomi per mūsų televiziją? Tai keiksmų, nešvankybių kratinys. Gal kam ir juokinga, kai mažas, nė trejų metų neturintis pyplys kartoja keiksmus, kuriuos išgirdo per televiziją. Auga „garbinga“ karta, o už tai dėkui tėvams, mokytojams. Televizijai... Nesusikalba tėvai su savo atžalomis, ir tai nieko nuostabaus. Ar tėvai paklausia savo vaiko, kodėl jis šiandien susirūpinęs, susimąstęs, nuliūdęs. Nerūpi tai tėvams. Jie mano, kad vaikas turi būti aprengtas, pavalgydintas, viskuo aprūpintas, o kitas problemas turi spręsti pats. Šitaip tolsta vaikai nuo tėvų. Tėvai norėtų iš vaikų didesnio dėmesio, nuoširdumo, o vaikai – meilės iš savo gimdytojų. Atsiminkim, kad vaikai – mūsų veidrodis...

Ieva S.

Akmenė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija