Atnaujintas 2006 sausio 20 d.
Nr.6
(1406)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Tautos verta šventė

Originaliai Sausio 13-oji buvo pažymėta Panevėžyje. Miestą apgaubus sutemoms, į Švč. Trejybės bažnyčią rinkosi tremtiniai, politiniai kaliniai, šauliai, kariai su savo vėliavomis, K.Paltaroko vidurinės mokyklos moksleiviai, kiti tikintieji. Savo programą parodė Panevėžio moterų choras „Volungė“ ir Vytauto Kapučinsko vadovaujamas kamerinis orkestras. Žodį tarė miesto meras Vitas Matuzas.

Pilnutėlėje šventovėje vakaro šv. Mišias aukojo ir pamokslą sakė Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas, koncelebravo bažnyčios rektorius kan. Bronius Antanaitis, kiti kunigai. Susirinkusiesiems dėkojo vyskupas ir kan. B.Antanaitis. Šv. Mišios baigėsi sugiedojus Lietuvos himną ir „Marija, Marija“.

Skambant varpo dūžiams, panevėžiečiai pasklido po nuvalytą ir apšviestą Nepriklausomybės aikštę, kurioje degė laužai. Čia buvo vaišinami karšta arbata ir kareiviška koše. Su miestelėnais bendravo vysk. J.Kauneckas, Švč. Trejybės bažnyčios rektorius kan. B. Antanaitis, Kristaus Karaliaus Katedros klebonas kun. Tomas Skrudupis.

Bronius VERTELKA

Panevėžys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija