Atnaujintas 2006 gegužės 12 d.
Nr.36
(1436)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

IV tarptautinė krikščioniškoji jaunųjų karininkų ir kariūnų konferencija

Gegužės 10–14 dienomis Vilniaus jėzuitų gimnazijos stovyklavietėje (Gobstų k., Vilniaus r.) vyksta IV tarptautinė krikščioniškoji jaunųjų karininkų ir kariūnų konferencija. Joje dalyvauja 66 delegatai iš dešimties valstybių – Didžiosios Britanijos, Čekijos, Estijos, JAV, Latvijos, Lenkijos, Norvegijos, Slovėnijos, Vokietijos ir Lietuvos.

Ši konferencija – galimybė jauniesiems karininkams ir kariūnams giliau pažinti krikščioniškąjį tikėjimą, skirtingas denominacijas, tarpusavyje dalytis tikėjimo patirtimi ir įžvalgomis, naujai pažvelgti į Šventąjį Raštą bei atrasti naujus sprendimus savo, kaip būsimo vado, tarnyboje. Konferencijos prelegentai – patyrę aukšto rango karininkai iš JAV, Norvegijos, Didžiosios Britanijos bei Lietuvos.

Kariūnai klausosi paskaitų, mažose grupelėse dalijasi savo tikėjimo patirtimi bei drauge ieško atsakymų į šiandienos kariuomenėje ir visuomenėje iškylančius opius klausimus. Numatyta ir kultūrinė bei sportinė programa. Jaunieji karininkai bei kariūnai aplankys Rumšiškes, įžymias Vilniaus vietas, išbandys jėgas sportinių žaidimų aikštelėse, kultūriniame vakare kiekvienos valstybės atstovai pristatys nacionalinius šokius ir dainas, o vakarodami prie laužo aptars savo kasdienybę akademijose bei dalysis jaunatviškomis svajomis.

Konferenciją organizuoja Lietuvos kariuomenės Ordinariatas ir Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija.

Lietuvos kariuomenės

Ordinariato informacija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija