Atnaujintas 2009 m. vasario 4 d.
Nr. 10
(1702)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

Svetainė įkurta
2001 m. spalio 3 d.

RUBRIKOS

XXI Amžius


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai


PRIEŠPASKUTINIS NUMERIS

XXI Amžius


REKLAMA LAIKRAŠTYJE

Reklamos kaina - tik 1,00 Lt + PVM

Pageidaujančius prašome kreiptis į Redakciją


 

Šiame numeryje:

Vinco Kudirkos
Lietuva

Atsispirkime
antikultūros bangai

Ar vėl atgimsime?..

Taikių gyventojų
žudikams negali būti
senaties

Gintauto Sereikos
kelias

Bažnyčios pozicija dėl dialogo su žydais nesikeičia

Mindaugas BUIKA

Popiežius Benediktas XVI patvirtino
savo solidarumą pirmosios
Sandoros tautai žydams

Šv. Pijaus X draugijos atsiprašymas

Kaip jau buvo pranešta, Šv. Pijaus X draugijos generalinis vyresnysis vyskupas Bernaras Felė viešai atsiprašė už vyskupo Ričardo Viljamsono pareiškimus dėl Holokausto. Lapkričio mėnesį duotame interviu Švedijos televizijos kanalui vyskupas teigė, kad Antrojo pasaulinio karo metais nacių lageriuose buvo nužudyta ne 6 milijonai, bet tik 200–300 tūkstančių žydų ir kad dujų kamerų iš viso nėra buvę.


Rusijoje vyko opozicijos protesto akcijos

Giedrius GRABAUSKAS-KAROBLIS

Rusijos opozicijos
protesto akcija Masvoje
AFP nuotrauka

Sausio 31 dieną Rusijos opozicija surengė masines protesto akcijas daugelyje šalies miestų. Buvo protestuojama prieš V. Putino vyriausybės ekonominę politiką, prieš opozicijos persekiojimą, prisimenami sausio 19 dieną įvykdyti politiniai nužudymai – Maskvoje nužudyti aktyvūs visuomenės veikėjai advokatas S. Markelovas, žurnalistė A. Baburova ir politikas A. Stradymovas. Tą pačią sausio 31 dieną mitingus surengė ir valdančioji „Vieningosios Rusijos“ partija. Šiuose mitinguose buvo remiama V. Putino vyriausybė. Opozicijos akcijas rengė „Solidarumo“ judėjimas, Jungtinis piliečių frontas, Liaudies demokratinė sąjunga, jaunimo judėjimas „Gynyba“, nacionalbolševikų partija. Mitingai ir piketai vyko aštuoniose sostinės vietose. Maskvos centre ir dar keliose vietose milicija puolė mitinguotojus, mušė juos guminėmis lazdomis, pjudė šunimis. Sulaikyti 41 protesto akcijų dalyvis, tarp jų ir ir nacionalbolševikų partijos lyderis Eduardas Limonovas. Sausio 31 dienos vakare teismas jį nubaudė para arešto, o vasario 1 dienos vakare E. Limonovas buvo paleistas iš areštinės. Ties Bolšaja Poliana „Nesutinkančiųjų maršo“ eisena, nešina Jungtinio piliečių fronto, „Gynybos“ judėjimo ir kitų opozicijos organizacijų vėliavomis, užtvėrė kelią. Prie Gribojedovo paminklo įvyko mitingas, kurį organizavo judėjimas TIGR (Rusijos iniciatyvių piliečių draugija). Jame protestuota prieš importinių automobilių muito mokesčio pakėlimą.


Tokios Šaulių sąjungos vargu ar reikia

Gintaras VISOCKAS

Buvęs Lietuvos šaulių sąjungos
Vilniaus apskrities Karaliaus
Mindaugo šaulių 10-osios rinktinės
vadas Romas Chodosevičius
Autoriaus nuotrauka

Tikriausiai daugelis „XXI amžiaus“ skaitytojų nustebs, jei pasiteirausiu: „kam mums, lietuviams, reikalinga Šaulių sąjunga?“ Gal vyresnės kartos žmogus net pyktels, išgirdęs mano abejones, ir į šį retorinį klausimą atsakys: „Šaulių sąjunga reikalinga tam, kad stiprintų valstybės gynybinius pajėgumus, kad jaunąją kartą mokytų patriotizmo, tautiškumo, karybos įgūdžių, kad mumyse puoselėtų pasididžiavimo Lietuvos istorija jausmus...“

 
Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija