2009 m. gegužės 20 d.
Nr. 39
(1731)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Premija kultūros centrui

Rūta AVERKIENĖ

Varėnos kultūros centro
direktorė Marytė Stoškutė
Autorės nuotrauka

Varėnos kultūros centrui įteikta garbinga Kultūros ministerijos premija „Geriausias kultūros centras 2008“. Šį aukščiausios kategorijos įvertinimą ir premiją Kultūros ministerija skyrė įvertinusi paskutinių penkerių metų Varėnos kultūros centro aktyvią, kūrybingą, novatorišką veiklą puoselėjant etninę kultūrą, mėgėjų meną, kuriant menines programas, tenkinant bendruomenės kultūrinius poreikius ir organizuojant profesionalaus meno sklaidą, atitinkamą kultūros ir meno darbuotojų kvalifikaciją.


Pamiršę savąsias kultūros vertybes

Kęstutis PRANCKEVIČIUS

Sostinės centre, netoli Sporto rūmų,
Vasario 16-osios išvakarėse išdygusi
skulptoriaus Vlado Urbanavičiaus
„Krantinės arka“ tebekaitina vilniečių
ir sostinės svečių aistras...
Laimos KREIVYTĖS nuotrauka

Gegužės mėnuo – įtemptas veiklos metas ne tik žemės ūkyje, bet ir kultūros baruose. Vos prieš savaitę šalyje nuvilnijus kultūros darbuotojų protestams, Europos minėjimo dieną dauguma jų susirinko į sostinės Lietuvos mokslų akademijos rūmus, kur vyko IV Lietuvos kultūros kongresas „Kad Lietuva neišsivaikščiotų“.

Atidarydamas gausų kultūrininkų forumą poetas Justinas Marcinkevičius pirmiausia prisiminė, jog šis renginys vyksta tokiu pat sunkiu Lietuvai laiku kaip ir prieš 19 metų, kada kultūros ir meno žmonės buvo susirinkę į pirmąjį Kultūros kongresą. Tačiau anuomet, kai tik buvo atkurta Nepriklausomybė, daugelis sunkumų kilo ne tik dėl vidinių, bet ir išorinių problemų. Skirtingai nei šiandien, tada tautoje dar ruseno viltis, jog šalyje pavyks sukurti klestinčią ir harmoningą kultūrą. Deja, pasak garbaus poeto, per tą laiką vis labiau įsigalint vartotojiškai kultūrai, iš visuomenės akiračio ėmė nykti dar nespėję prasiskleisti pirmieji moralinės ir dvasinės kultūros daigai.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija