2014 m. vasario 28 d.    
Nr. 9
(2080)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Kilnus poelgis – muziejui ir bažnyčiai padovanotos santaupos

Vasario 4 dieną Alytaus miesto savivaldybės meras Jurgis Krasnickas ir mero pavaduotoja Nijolė Makštutienė priėmė daug metų Amerikoje praleidusį garbaus amžiaus sulaukusį alytiškį Bronių Morkeliūną ir jį atlydėjusią Lietuvos muzikų rėmimo fondo direktorę Liuciją Stulgienę. 97 metų B. Morkeliūnas, šiuo metu gyvenantis Vilniaus gerontologijos ir reabilitacijos centre, į gimtąjį miestą Alytų atvyko su dovanomis. Jis savo viso gyvenimo santaupas padovanojo Alytaus kraštotyros muziejui ir Alytaus Šv. Angelų Sargų bažnyčiai. Po 20000 litų kraštotyros muziejui ir bažnyčiai padovanojęs B. Morkeliūnas sakė, kad tai padaryti jis nusprendė todėl, kad neturi vaikų, o giminaičiams pinigų palikti jis nenorintis, kad jiems nebūtų priežasties dėl jų pyktis.

Šv. Angelų Sargų bažnyčią B. Morkeliūnas pasirinko todėl, kad šalia bažnyčios esančiose kapinėse palaidoti abu jo tėvai. Čia amžino poilsio atgulti nori ir garbaus amžiaus senolis.

Paklaustas, kam ketina panaudoti dovanojamus pinigus, Šv. Angelų Sargų parapijos klebonas, dekanas g. kan. Arūnas Užupis sakė, kad juos panaudos bažnyčios vidui remontuoti, o Alytaus kraštotyros muziejus, pasak direktorės Audronės Jakunskienės, dar nėra nusprendęs, kam bus skirti dovanoti pinigai, tačiau pažadėjo, kad muziejuje atsiras vieta, kurioje bus įamžintas šis kilnus B. Morkeliūno poelgis.

Alytaus miesto savivaldybės meras J. Krasnickas padėkojo svečiui už kilnų poelgį ir atminimui įteikė miesto simbolį – stiklinę rožę.

Alytaus miesto savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus informacija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija