2014 m. vasario 28 d.    
Nr. 9
(2080)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Policijos vadovybė svečiavosi arkivyskupijos kurijoje

Vasario 11-osios rytmetį policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis ir pavaduotojas Algirdas Stončaitis, lydimi policijos kapeliono kun. Algirdo Toliato, viešėjo Vilniaus arkivyskupijos kurijoje ir susitiko su Vilniaus arkivyskupu metropolitu Gintaru Grušu.

Policijos vadovybė ir dvasininkai džiaugėsi pamažu prigyjančia sekmadienio šv. Mišių Šv. Ignoto bažnyčioje idėja. Į šv. Mišias plūsta ne tik vilniečiai. Laisvas pasirinkimas atvykti, noras tobulėti dvasiškai pamaldose ir pabendrauti po jų suburia draugėn policijos pareigūnus ir iš kitų Lietuvos kampelių, netgi iš Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato. „Policijai kapeliono institutas – ne dėl reklamos. Šie dvasininkai atsirado iš vidinio policijos bendruomenės poreikio. Ir policijai, ir Bažnyčiai aukščiausia vertybė – žmogus, todėl sujungę jėgas galime nuveikti daug daugiau kurdami saugią aplinką, kovodami su visuomenės ydomis, apsaugodami nuo kylančių grėsmių tiek jaunus, tiek pagyvenusius, tiek atsargius, tiek patiklius“, – teigė policijos vadovas S. Skvernelis.

Susitikimo metu pasidalinta mintimis apie galimybes plėtoti policijos bendruomenės sielovadą. Pamąstyta, kad policijos bendruomenė galėtų turėti savo vietą maldos namuose, kur būtų sąlygos priimti krikštą, tuoktis ar atlikti laidotuvių apeigas. Susitikime kalbėta daugeliu klausimų, susijusių su policijos kapelionų, atliekančių dvasinę misiją apskričių policijos komisariatuose ir Lietuvos policijos mokykloje, darbu. Aptartos platesnės veiklos, logistikos ir tobulėjimo kursuose galimybės. Kapelionams, rodantiems norą vis plačiau įsitraukti į policijos šeimos gretas, ketinama sudaryti galimybes dukart per metus tobulintis, gilintis į policijos pareigūnų darbo organizavimą ir siūlyti idėjas.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas A. Stončaitis išreiškė norą, kad kapelionai su policijos vadovais kartą per metus apsilankytų kunigų ataskaitiniuose susirinkimuose, vykstančiuose septyniose vyskupijose. Numatė nišą ir policijos pareigūnams perspėti bei apsaugoti gyventojus apie tykančius pavojus, skleisti informaciją didžiuosiuose dvasiniuose renginiuose, vykstančiuose komisariatų prižiūrimose teritorijose. „Tai – puiki galimybė policijos pareigūnams susitikti su gyventojais, ypač su dažnai nuo sukčių nukenčiančiais senjorais, ir patarti visiems būti budriems, saugoti turtą, plėtoti saugią kaimynystę“, – įsitikinęs pavaduotojas A. Stončaitis.

Arkivyskupas G. Grušas neslėpė džiugios nuostabos dėl policijos išsikeltų išties didelių tikslų ir pažadėjo visokeriopą pagalbą, kad teisėtvarkininkų ir dvasininkų bendrystė būtų dar naudingesnė bei vaisingesnė.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija