Atnaujintas 2003 m. rugsėjo 19 d.
Nr.72
(1176)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Rekolekcijos tikybos mokytojams
Grupė smagiai nusiteikusių tauragiškių
tikybos mokytojų su rekolekcijų
vadovu kun. Rolandu Karpavičiumi

Mokslo metų išvakarėse Telšių vyskupijos katechetikos centras, vadovaujamas šio centro vadovo kun. Rimanto Gudlinkio, suorganizavo šios vyskupijos tikybos mokytojų rekolekcijas. Jos vyko nuostabiai gražioje Šv. Antano Paduviečio Katedroje. Į šias vienos dienos rekolekcijas suvažiavo visų vyskupijos dekanatų tikybos mokytojai. Aktyviausi šiose rekolekcijose buvo Tauragės dekanato (dekanas kun. Alvydas Bridikis) tikybos mokytojai. Šio dekanato ilgametė tikybos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė Nijolė Grigaravičienė surinko visus dekanato tikybos mokytojus ir didžiuliu autobusu atvežė juos į Telšius. Nuo tauragiškių neatsiliko ir Klaipėdos, Skuodo, Mažeikių, Plungės ir, žinoma, Telšių dekanatų tikybos mokytojai.

Kadangi šios tikybos mokytojų rekolekcijos sutapo su popiežiaus šv. Pijaus X išrinkimo 100-osiomis metinėmis, kurio pasirinktasis šūkis „Instaurare omnia in Cristo“ („Visa atnaujinti Kristuje“), todėl ir šios Telšių vyskupijos mokytojų rekolekcijos buvo susietos šiuo šūkiu.

Su rekolekcijų tikslais bei eiga gausiai susirinkusius tikybos mokytojus supažindino Telšių vyskupijos katechetikos centro vadovas kun. R.Gudlinkis, kviesdamas tikybos mokytojus visa atnaujinti Kristuje ir, pasisėmus dvasinės Dievo Šviesos bei Kristaus Meilės, sėkmingai pradėti mokslo metus.

Na, o tikybos mokytojų rekolekcijoms vadovavo buvęs Tauragės dekanato Žygaičių bažnyčios klebonas, dabar studijuojantis Romoje, kun. Rolandas Karpavičius. Tai nebuvo kokios nors „sausos“ paskaitos, o nuoširdūs pokalbiai, pašnekesiai bei pamąstymai apie Dievo Šviesą, Kristaus begalinę Meilę ir t.t. Rekolekcijų dalyviai, pasiskirstę į grupeles, mąstė apie tai, tyliai diskutavo bei išsakė savo nuomones. Ir čia aktyviausi buvo Tauragės dekanato tikybos mokytojai.

Po diskusijų, pašnekesių ir bendrai pagiedotų giesmių, šlovinančių Kristų, vyko Švč. Sakramento adoracija su tyliomis maldomis, giesmėmis ir meditacija prie išstatyto Švč. Sakramento. Na, o šios Katedros kunigai visose bažnyčioje esančiose klausyklose klausėsi tikybos mokytojų išpažinčių.

Niekam nepabodusios vienos dienos rekolekcijos baigėsi jau visai vakarop šv. Mišiomis, skirtomis vyskupijos tikybos mokytojams, o tuo pačiu prisimenant ir popiežių šv. Pijų X. Jo išrinkimo 100-ųjų metinių proga, šv. Mišias aukojo kun. R.Karpavičius, talkinant Telšių vyskupo kankinio Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos rektoriui kun. Algirdui Genučiui ir Katechetikos centro vadovui kun. R.Gudlinkiui.

Po rekolekcijų tikybos mokytojai dar turėjo galimybę užsukti ir į Katechetikos centro knygynėlį, įsigyti įvairiausios religinės bei metodinės literatūros bei išsiaiškinti jiems rūpimus klausimus su Katechetikos centro vadovu kun. R.Gudlinkiu, kuris itin rūpinasi visomis tikybos mokytojų problemomis.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Šilalė

Autoriaus nuotraukos

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija