Atnaujintas 2005 spalio 14 d.
Nr.77
(1378)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Prezidentas ragino pagaliau įveikti sovietmečiu įsišaknijusią nepagarbą žmogui

Penktuosiuose Nacionaliniuose
maldos pusryčiuose (iš kairės):
apaštalinis nuncijus arkivyskupas
Peteris Stephenas Zurbrigenas,
prezidentas Valdas Adamkus,
Seimo pirmininkas Artūras
Paulauskas ir kiti
Valdo Kopūsto (ELTA) nuotrauka

Prezidentas Valdas Adamkus spalio 9 dieną Prezidento kanceliarijos rūmuose vykusių penktųjų Nacionalinių maldos pusryčių dalyvius paragino atsigręžti į žmogų ir įveikti per sovietmetį įsišaknijusią bei išsikerojusią nepagarbą asmenybei ir žmogui.

”Esame kartu, kad prisimintume ir primintume visiems bendruomeniškąsias ir krikščioniškąsias vertybes, kad aptartume galimybes rasti joms vietą mūsų kasdieniame gyvenime. Nuvertinę šias vertybes ir idealus, ne tik dvasiškai nuskurstume ir nuskurdintume savo gyvenimą. Kartu susiaurintume galimybę kurti integralią, bendruomenės jausmu grįstą Lietuvos visuomenę - tiek pilietinę, tiek ir bendražmogiškąją”, - sakė V. Adamkus.


Grimasos

Petras KATINAS

Pastaruoju metu, be Rusijos orlaivio peripetijų, „Mažeikių naftos“ reikalų, Premjero ir jo žmonos viešbučio „Crowne Plaza“ akcijų, V.Uspaskicho diplomo, pagrindinis žiniasklaidos, politologų ir komentatorių dėmesys buvo skirtas rietenoms Liberalcentristų partijos gretose, tiksliau, jos viršūnėse. Konfliktai ir nesutarimai pasiekė apogėjų, kai Liberalų ir Centro sąjungos taryba pašalino iš partijos net penkis šios frakcijos Seimo narius – Seimo vicepirmininką Gintautą Steponavičių, nenuilstantį oratorių Eligijų Masiulį, naujai išrinktą, bet taip ir nepatvirtintą frakcijos seniūną, Algį Kašėtą, Audrių Endziną ir Dalią Teišerskytę.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija