Atnaujintas 2004 m. kovo 31 d.
Nr.25
(1228)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Dėl valstybės orumo ir Lietuvos ateities

Lietuvos Sąjūdžio inicijuoto visuomenės susirinkimo
„Kokios mes norime Lietuvos“ kreipimasis

Jau bemaž pusė metų, kai nekompetentingi ir savanaudiškais interesais susitepę asmenys, sutelkti į Respublikos Prezidentūrą, savo korupciniais ryšiais ir propagandiniais veiksmais daro didelę žalą Lietuvos valstybės prestižui ir orumui. Tuose veiksmuose ir jų ištakose atsiveria vis nauji nusikalstamos veiklos požymių turintys kontrabandos, reketavimo ir šantažo faktai. Norint sumenkinti šiuos faktus, kartu stengiamasi kuo labiau diskredituoti aukštąsias valstybės institucijas. Prezidento apkaltai pasiekus Konstitucinį Teismą, atsiranda valstybės pareigūnų, skelbiančių, jog jau padaryti ir būsimi Konstitucinio Teismo sprendimai tėra tik „nuomonė“. Tuo pačiu metu Prezidento samdyti advokatai viešuose posėdžiuose vilkina procesą ir atvirai tyčiojasi iš Konstitucinio Teismo, garantuojančio Lietuvos Respublikos Konstitucijos viršenybę teisės sistemoje ir konstitucinį teisingumą. Taip piliečių akivaizdoje menkinama tautos priimta Konstitucija ir griaunami ją grindžiamos valstybės pamatai.

Seimas, savo neryžtingumu prisidėjęs prie bendros žalos, nesusilaiko nuo lobistinių aktų priėmimo, ignoruodamas Konstitucinio Teismo jau ne kartą padarytus sprendimus, ypač nuosavybės teisės klausimus. Tokia Seimo laikysena yra žeminamas valstybės orumas.

Reiškiame paramą Konstitucinio Teismo orumui ir tvirtybei ginant Lietuvos Konstituciją.

Visuomenės susirinkimo dalyviai kviečia Seimą ne eiti teisiniais klystkeliais, o stiprinti Lietuvos valstybę, palaikyti ir kelti valstybės bei aukščiausių valstybės institucijų prestižą, garbę ir orumą.

Rytas Kupčinskas,
Justas Dvarionas,

Susirinkimo pirmininkai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija