Atnaujintas 2007 kovo 7 d.
Nr.18
(1515)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Įspūdingas Gruzijos artistų koncertas

Solistė Eteri Lamoris

Gruzijos tenoras
Badris Maisuradzė

Vasario 16-osios švenčių išvakarėse Kaune, Vytauto Didžiojo universiteto salėje, koncertavo Gruzijos Respublikos atstovai – pasaulinės žvaigždės, dainuojančios garsiausiose operos teatrų scenose ir koncertų salėse. Tai solistai Eteri Lamoris (sopranas, Ispanija) ir Badris Maisuradzė (tenoras, Gruzija). E.Lamoris kilusi iš garsių Gruzijos muzikų šeimos – jos senelis buvo Gruzijos operos teatro savininkas, o motina – garsi operos dainininkė. E.Lamoris yra devynių tarptautinių solistų konkursų laureatė, septyniuose iš jų laimėjo pirmą vietą. Būdama tik dvidešimt trejų metų, 1994-aisiais operos solistų konkurse Vienoje E.Lamoris buvo pripažinta „vienu iš dešimties geriausių pasaulio balsų“. Tame pačiame konkurse ji laimėjo ir publikos prizą.

Tai labai talentinga dainininkė. Jai teko dainuoti Neapolyje, Turine kartu su Lučianu Pavaročiu ir Mirela Freni, Bonos miesto operos teatre ir Vašingtono operoje. Garsiajame Milano „La Scala“ teatre ji dainavo operoje „Pajacai“ su Plačidu Domingu ir Brunu Pola. Dainininkė su pasisekimu pasirodė Los Andželo (JAV) scenoje, Maskvos didžiajame teatre, Stokholmo karališkosios operos teatre.

Tenoras B.Maisuradzė jau ne kartą yra koncertavęs Lietuvoje. Nuo 1994 metų šis dainininkas – Maskvos didžiojo teatro solistas, dainuoja pagrindines partijas operose „Aida“, „Liučija di Lamermur“, „Traviata“, „Norma“, „Toska“ ir kitose. B.Maisuradzė operų scenose yra sukūręs jau per 40 vaidmenų. Milano teatre „La Scala“ dainininkas debiutavo 1999 metais Piotro Čaikovskio operoje „Mazepa“. Gruzinų tenoras yra dainavęs Vienoje, Florencijoje, Madride, Stokholme, Melburne, Sankt Peterburge, Drezdene, Kopenhagoje, Naujojoje Zelandijoje.

Pirmoje koncerto dalyje skambėjo kalnų šokis iš Ramazo Šikvadzės operos „Mindija“ (aranžavo R.Giedraitis), gruzinų liaudies daina „Suliko“, Revazo Lagidzės „Tbilisis“ ir kiti kūriniai. Antroje dalyje kauniečiai klausėsi užsienio kompozitorių – Džakomo Pučinio, Džiuzepės Verdžio, Rudžero Leonkovalio ir kitų kompozitorių solinių bei duetų kompozicijų. Koncertas sulaukė didelio pasisekimo, ovacijų, padėkos šūksnių.

Kazimieras DOBKEVIČIUS

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija