2013 m. vasario 8 d.    
Nr. 6
(2030)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Varėniškis vėl tapo Sartų lenktynių nugalėtoju

Rūta Averkienė

Daugkartinis žirgų lenktynių
nugalėtojas varėniškis Stasys Kėrys

Daugkartinis žirgų lenktynių nugalėtojas varėniškis Stasys Kėrys vėl neapvylė – šį savaitgalį Dusetose vykusiose tradicinėse žirgų lenktynėse „Sartai 2013“ jis antrus metus iš eilės su ristūnu Sakalu iškovojo Didįjį žiemos prizą ir nugalėtojo taurę. Kaip jis pats sakė, nors Sartų žirgų lenktynių rekordo nepagerino, tačiau nugalėtojo titulą apgynė. „Prieš startą galvojau, kad būtų gerai laimėti ir šį pagrindinį prizą. Tai pavyko padaryti. Apie rekordo pagerinimą negalvojau, mintyse buvo tik vienas tikslas – atskrieti pirmam“, – pergale džiaugėsi S. Kėrys. Netrukus žirgas buvo papuoštas nugalėtojo juosta, o vadeliotojui žemės ūkio ministras Virgilijus Jukna įteikė pagrindinę lenktynių taurę. Žirgas Sakalas 1609 metrų trasą įveikė per 2 min. 4,87 sek. Praėjusiais metais su tuo pačiu žirgu ši distancija įveikta per kiek daugiau nei 2 min. 3,219 sek. Antras liko Egidijus Gudonis su žirgu Rodney Augustinu (2 min. 5,01 sek.), trečias – Žydrūnas Vasilionka su žirgu Global Light (2 min. 5,781 sek.).

S. Kėrio pergale džiaugėsi gausus būrys varėniškių, kurie, nepabūgę ilgos kelionės, vyko į Dusetas palaikyti atkaklaus žirgų lenktynių dalyvio, ir daugybė žirgų sporto gerbėjų. Prizines vietas S. Kėrys iškovojo ir važiuodamas su kitais žigais.

Nugalėtojui bendraujant su Seimo pirmininku Algirdu Butkevičiumi bei ministrais, šie stebėjosi, kaip tokius rezultatus galima pasiekti neturint hipodromo ar specialių treniravimosi takų.

„Apmaudu, kad iki šiol S. Kėriui treniruotis tenka miško žvyrkelyje Varėna–Perloja, „lenktyniaujant“ su šiame ruože intensyviai kertamą medieną vežančiais sunkiasvoriais miškovežiais. Tad S. Kėrio pergalė, kaip Lietuvos olimpiečių, – kuo blogesnės sąlygos treniruotis, tuo geresni rezultatai. Tikimės, kad po šių varžybų palaikymą dėl hipodromo Varėnoje statybos gausime ir iš Vyriausybės, ir iš Seimo“, – sakė Varėnos rajono meras Vidas Mikalauskas.

Šeštadienį Dusetose prie lenktynių starto linijos išsirikiavo 73 ristūnai, išauginti trijose Baltijos šalyse bei Prancūzijoje, Švedijoje ir Suomijoje. Juos vadelioti patikėta geriausiems sportininkams. Tradiciškai Sartuose dėl svarbiausio apdovanojimo – Didžiojo žiemos prizo – rungėsi 10 aukščiausius reitingus turinčių žirgų ir jų vadeliotojų.

Anot šventės organizatorių, į Dusetas lenktynių stebėti atvyko apie penkiolika tūkstančių žiūrovų.

Dusetos, Zarasų rajonas
Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija