Atnaujintas 2004 spalio 8 d.
Nr.75
(1278)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Šv. arkangelo Mykolo atlaiduose
lankėsi kardinolas

Sutvirtinimo sakramentą
teikia kardinolas Audrys
Juozas Bačkis (dešinėje).
Kairėje - klebonas kun.
Valentinas Virvičius

VARĖNA. Rugsėjo 26-ąją, sekmadienį, medinė Šv. arkangelo Mykolo bažnyčia sunkiai talpino visus, dalyvavusius tituliniuose Šv. arkangelo Mykolo atlaiduose. Jų metu kardinolas Audrys Juozas Bačkis šešiasdešimt keturiems jaunuoliams suteikė Sutvirtinimo sakramentą ir visiems, dalyvavusiems atlaiduose, priminė, jog Sutvirtinimo sakramentas, kurį turi teisę teikti tik vyskupas, yra ženklas, kad Jėzus Kristus pažymi krikščionį savo Dvasios antspaudu ir iš aukštybių duoda jam ypatingų jėgų būti Kristaus liudytojus. Jaunuolių kaktas patepęs šventąja krizma ir ištaręs žodžius: ,,Priimk Šventosios Dvasios dovanos ženklą“, kardinolas juos palaimino.


Kryžius – nekaltų aukų
įamžinimo ženklas

Paminėtas Klepočių tragedijos 60-metis

Iš kairės: vyskupas
Juozapas Matulaitis, kunigai
Gediminas Tamošiūnas
ir Rokas Puzonas Ryliškėse
minint Klepočių tragedijos
60-metį
Laimos STANKEVIČIŪTĖS
nuotrauka

Ryliškės. Rugsėjo 19 dieną, sekmadienį, minint 60-ąsias Klepočių žudynių metines, šv. Mišias Ryliškių Šv. Monikos bažnyčioje aukojo Kaišiadorių vyskupas Juozapas Matulaitis ir kancleris kun. Gediminas Tamošiūnas, Žiežmarių parapijos klebonas kun. Rokas Puzonas, Alytaus Šv. Liudviko parapijos altaristas kun. Zigmas Gustainis kartu su Alovės ir Ryliškių parapijų ganytoju kun. Stanislovu Stankevičiumi. Bažnyčioje giedojo Vilniaus Arkikatedros krikščioniškojo giedojimo grupė (vadovė J.Bukontaitė). Po šv. Mišių ir iškilmingos eisenos apie bažnyčią, prasidėjo minėjimas. Šventė vyko labai iškilmingai, dalyvavo daug žmonių, tarp jų ir 35 šauliai bei jaunieji šauliai iš Alytaus, Varėnos, Merkinės.


Pristatyta Turino Drobulės kopija

Menotyrininkė Sigita Maslauskaitė
pasakoja apie Drobulės kopiją

Šiauliai. Rugsėjo 26-ąją į Šiaulių Katedrą rinkosi žmonės, vedini smalsumo, noro pamatyti savo akimis, prisiliesti prie to, apie ką jau seniai girdėjo... Tą popietę čia prasidėjo Turino Drobulės kopijos pristatymas. Brangios religijos kopiją pristatė religijos meno žinovė menotyrininkė Sigita Maslauskaitė.


Atlaidai – parapijiečių
ir universiteto šventė

Šv. Mišias koncelebravę
kunigai Žydrūnas Kulpys,
dr. Arvydas Ramonas
ir Jordanas Kazlauskas.
Į susirinkusiuosius kreipiasi
LŽŪŪ rektorius
prof. Albinas Kusta (kairėje)

TABARIŠKIAI. Rugsėjo 12-ąją Kristaus Karaliaus bažnyčioje iškilmingomis šv. Mišiomis pradėtas renginių ciklas, skirtas Lietuvos žemės ūkio universiteto 80-osioms metinėms pažymėti. Tuo pačiu metu vyko Švč. Mergelės Marijos Gimimo atlaidai. Šv. Mišių koncelebracijai vadovavo Lietuvos nacionalinis delegatas Europos universitetinės sielovados komitete kun. dr. Arvydas Ramonas. Jis sakė, kad LŽŪU 80-mečio paminėjimas Tabariškių bažnyčioje yra didelė šventė ne tik akademinei bendruomenei, bet ir Katalikų Bažnyčiai, nes šis universitetas yra pavyzdys, koks gali būti tikėjimo ir proto santykis bei kaip gali vykti Bažnyčios ir aukštosios mokyklos bendradarbiavimas.


Dabinamas šventovės vidus

Naujosios Kryžiaus
kelio stotys puošia
Švč. Trejybės
bažnyčios sienas
Autoriaus nuotrauka

Panevėžys. Ketvirtas mėnuo Švč. Trejybės bažnyčios viduje vyksta remonto darbai, tačiau joje nenutraukiamos pamaldos. Remonto pėdsakai kruopščiai nuvalomi. „Bažnyčia - Dievo namai, todėl turi būti sutvarkyti taip, kad įėjus į juos būtų gražu, jauku ir miela, jie džiugintų dvasią“, - kalbėjo bažnyčios rektorius kanauninkas Bronius Antanaitis. Jis neslėpė, kad surinkti lėšų remontui darosi vis sunkiau, todėl jam tenka suktis kaip voveraitei rate. Kanauninkas sakė girdėjęs, jog miesto savivaldybė yra skyrusi 20 tūkstančių litų, tačiau tų pinigų dar nėra matęs.


Lankėsi arkivyskupas

Į Girdžius atvykusį arkivyskupą
Sigitą Tamkevičių (antras
iš dešinės) su duonos kepalu
pasitinka Kisielių šeima. Kairėje –
klebonas kun. Kęstutis Grabauskas,
dešinėje – mons. Adolfas Grušas,
viduryje – kun. Boleslovas Vaira
Romualdo RAKAUSKO nuotrauka

GIRDŽIAI. Rugsėjo 19-ąją Šv.Marijos Magdelietės parapijoje lankėsi ir Sutvirtinimo sakramentą teikė arkivyskupas Sigitas Tamkevičius. Atvykusį ganytoją prie šventoriaus pasitiko Kisielių šeima. Raportą apie parapiją arkivyskupui perskaitė klebonas dekanas kun. Kęstutis Grabauskas. Papasakojęs apie parapijos ir bažnyčios istoriją, jis sakė, kad iš prieš Antrąjį pasaulinį karą buvusių daugiau kaip dviejų tūkstančių katalikų šiuo metu jų tėra apie tūkstantį. Į bažnyčią sekmadieniais iš jų ateina tik 8-9 proc. Tai daugiausia Girdžių gyventojai, nes iš aplinkinių kaimų sekmadieniais atvykti į bažnyčią būna sunku. Nepaisant to, kad aktyvių parapijiečių nedaug, žmonės noriai dalyvauja talkose, kai reikia sutvarkyti šventorių ar bažnyčią, o laukdami arkivyskupo apsilankymo, jie išdažė bažnyčios grindis.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija