Atnaujintas 2005 birželio 15 d.
Nr.46
(1347)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Krikščionys demokratai teigia iš esmės pasikeitę

Krikščionių demokratų vadovai
(iš kairės): Valentinas Stundys,
Algirdas Šakalys, Ignas Vėgėlė

 

Seimo rinkimuose praėjusiais metais nesėkmingai pasirodę Lietuvos krikščionys demokratai (LKD) sako iš esmės atnaujinę savo partijos vadovybę ir veiklos pagrindus.

„Krikščionys demokratai po savaitgalį įvykusios ataskaitinės konferencijos pradeda naują politinės veiklos etapą“, – per spaudos konferenciją teigė LKD pirmininkas Valentinas Stundys. Pasak jo, krikščionys demokratai perrinko dabartinį partijos vadovą – V.Stundį, išrinko du vicepirmininkus – Algirdą Šakalį bei Kazimierą Kuzminską, o naujuoju valdybos pirmininku paskyrė Igną Vėgėlę. „Du trečdaliai partijos vadovybės narių – nauji žmonės“, – tvirtino V. Stundys.


Mirė rašytojas Vytautas Aleksandras Cinauskas

Rašytojas Vytautas
Aleksandras Cinauskas
Vladimiro Gulevičiaus
(ELTA) nuotrauka

Birželio 7 dieną, sulaukęs 75 metų, staiga mirė poetas Vytautas Aleksandras Cinauskas.

Jis gimė 1930 m. birželio 6 d. Pandėlio miestelyje, Rokiškio apskrityje. 1941 metais šeima buvo ištremta į Sibirą. 1947 metais iš tremties pabėgo į Lietuvą, 1948-aisiais areštuotas ir ištremtas į Krasnojarsko kraštą. 1956 metais paleistas iš tremties, dirbo betonuotoju Kauno hidroelektrinės statyboje. Nuo 1958 iki 1993 metų dirbo Lietuvos geologijos sistemoje – gręžimo meistru, gręžimo darbų vykdytoju, geologinio gręžimo inžinieriumi.


Susikompromitavę pareigūnai turi atsistatydinti

Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos pareiškimas dėl paramos LR prezidento viešai išsakytai pozicijai

Naujos kadencijos LR Seimo darbas yra sutrikęs, neproduktyvus, neatitinka valstybės interesų. Po rinkimų susidariusi valdančioji dauguma pusę metų dalijosi postus Seime ir Vyriausybėje. Vėliau kas dieną ėmėsi kurti tyrimo komisijas savo paskirtų aukštų pareigūnų privačių ir viešų interesų konfliktams tirti, į valstybės tarnybą paskirtų buvusių KGB agentų ir rezervininkų sukeltiems skandalams aiškintis. Dauguma šios kadencijos Seimo priimtų teisės aktų susieti su įvairiausių pareigūnų paskyrimais arba įstaigų pavadinimų pakeitimais.


Dėl šalyje besiklostančios
politinės padėties

Piliečių judėjimo „Kitas pasirinkimas“ pareiškimas

Gegužės 30 dieną LR prezidentas Valdas Adamkus viešai kreipėsi į valstybės piliečius ir išdėstė savo požiūrį į vis labiau ryškėjančias neigiamas tendencijas mūsų visuomeniniame ir politiniame gyvenime. Kreipimesi teisingai pažymėta, kad vienas didžiausių pavojų šalies valstybingumui ir jos demokratinei raidai yra vis labiau įsivyraujantis moralios politikos principų išsižadėjimas ir tokios politikos nuosmukis. Valstybės vadovo pasisakyme buvo atkreiptas dėmesys į pastarųjų savaičių politinius skandalus, į kuriuos yra įsipainioję dviejų šalies parlamentinių partijų – Darbo partijos bei Liberalų ir centro sąjungos – vadovai Viktoras Uspaskichas ir Artūras Zuokas. Prezidentas, apeliuodamas į šių dviejų politikų sąžinę ir atsakomybės jausmą, netiesiogiai paragino juos atsistatydinti vardan moralios politikos principų ir politinio stabilumo valstybėje.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija