Atnaujintas 2003 m. gegužės 2 d.
Nr.34
(1138)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Katalikų bendruomenėse
Krikščionybė šiandien
Ora et labora
Aktualijos
Nuomonės
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Ar galime pralaimėti

Liko savaitė iki referendumo dėl ES. Deja, matome, kad agitacija yra labai vangi. Atrodo, kad atsitiks kaip tam vaikui, likusiam be galvos, tarp kelių auklių bebūnant, – visi referendumą remia, tai ir dirbti nežinia kam. Konservatoriai – patys darbščiausi, bet jiems sakoma neagituoti, nes jie yra nepopuliarūs – toks perspėjimas nuskambėjo ir “XXI amžiuje” (Nr. 29) išspausdintame Arvydo Jockaus pokalbyje su “Vilmorus” direktoriumi Vladu Gaidžiu. Apklausų vadovas apsidraudė, kad, jeigu nepavyks referendumas, tai bus kaltas kažkas nepopuliarus, už referendumą agitavęs.
Taigi konservatorių nereikia. Jie ir patys nuo to darbo galėtų trauktis, nes jų rinkėjai yra sąmoningi, net ir be agitacijos ateis ir balsuos už ES . Apklausos rodo, kad TS(LK) rinkėjai yra europietiški vos ne 100 procentų. Tiesa, paraginti ir juos reikia.
Kitos partijos savųjų lyg ir neagituoja. Neaišku, ar nenuoširdžiai sakosi į ES norinčios, ar tik tingi bei dirbti nemoka. Taip tik atrodo, kad jos kartais dirbančios. Matėme labai grėsmingą ir vėliau pavadintą kvalifikuota prezidentinę R.Pakso rinkimų kampaniją, bet ten ne partija dirbo, o kažkieno pinigai: viskas surežisuota, pasamdyta tų, kurie buvo laimėjimu suinteresuoti. Kai šitos partijos paliekamos be pinigų ir režisierių, pačios dirbti tingi arba nemoka, ir darbo nebūna. Tą ir matome, kad referendumo agitacija valdiška.