Atnaujintas 2006 sausio 6 d.
Nr.2
(1402)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Vieni – piligrimai, kiti – klystantys

Į žemę obuolys nukritęs pradeda pūti iš tos pusės, kuri su žeme susiliečia. Geras sodininkas stengiasi, kad kuo mažiau tokių obuolių būtų. Kiekvienas nori kuo ilgiau juos išlaikyti ir kad nuo audrų kuo mažiau nukentėtų. Visų pareiga – esamą derlių kuo rūpestingiau išsaugoti.

Žiūrint į augantį mūsų jaunimą, jų gyvenimas lyginamas su obuoliais, jų priežiūra. Kur jaunimo sąlygos geros, jis eina tikrais dorais keliais. Džiugu buvo Šiluvos atlaidų dieną, kada prieš Tytuvėnus sutikome iš Šiaulių į vakarines pamaldas einantį apie tūkstančio jaunuolių būrį. Priešais keturi jaunuoliai nešė didelę Švč. Mergelės Marijos statulą, kiti nešė parapijų bažnytines vėliavas. O paskui juos tūkstantinė jaunimo armija žygiavo. Toks pulkas jaunimo piligrimų ėjo pasimelsti Dievui, padėkoti Švč. Mergelei Marijai. Auga katalikiška jaunoji karta, nuvesianti Lietuvą gerovės keliu.

Tokį jaunimo pulką sutikome ir per Pal. Jurgio Matulaičio atlaidus Marijampolėje, Pivašiūnuose, Krekenavoje, Šiluvoje, prie Aušros Vartų ir daugelyje kitų vietovių. Visur iš jaunų krūtinių veržėsi maldos žodžiai, giesmių giesmės. O kiek jaunų žmonių rytais prie Dievo stalo artinosi!

Iš šių jaunuolių išaugs dori žmonės, gal ne menkesni, kaip buvo Lietuvos šviesuoliai J.Basanavičius, V.Kudirka, M.K.Čiurlionis ir daugelis kitų mūsų kraštui dirbusių žmonių.

Deja, mūsų krašte dar nemažai jaunuolių girtauja, svaiginasi narkotikais, vagia… Tačiau jų tokio gyvenimo kelias nėra ilgas: viskam yra pradžia, ateis ir paskutinės dienos. Atrodė nesugriaunamos Stalino idėjos. Dabar tai – tik slogus prisiminimas. Taigi toks žiaurus gyvenimas, kokį mes dabar gyvename, neišsilaikys ilgai. Tad nebūkime braškančios šakos – jos nulūžta. Lygiuokimės į garbingus mūsų praeities didvyrius, kurie atlaikė visas negandas. Atlaikysime ir mes. Pakelsime Lietuvą šviesiam gyvenimui.

Jonas TALUTIS

Rokiškio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija