Atnaujintas 2006 gruodžio 29 d.
Nr.97
(1497)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Naujieji metai – Viešpaties metai

Visiems verta prisiminti, kad nors Kristaus gimtadienis jau praėjo, tačiau liturginiu Kalėdų laiku (jis 2007 metais tęsis iki Viešpaties Jėzaus Krikšto šventimo – sausio 8 d.) artėja kitos šventės: ateinantį sekmadienį švęsime Šventosios Šeimos, pirmadienį – Švč. M.Marijos, Dievo Gimdytojos, bei Naujųjų metų (taip pat sausio 1–oji – Pasaulinė taikos diena) ir sausio 7 dieną – Viešpaties Apsireiškimą (Trys karaliai).


Didysis džiaugsmas

Kauno arkivyskupo kalėdinis sveikinimas

Arkivyskupas Sigitas Tamkevičius
laimina susirinkusiuosius švęsti
šv. Kalėdų į Kauno Arkikatedrą Baziliką
Zenono Šiaučiulio nuotrauka

„Štai aš skelbiu jums didį džiaugsmą (...). Šiandien Dovydo mieste jums gimė Išganytojas. Jis yra Viešpats Mesijas“ (Lk 2, 10-11), – šiais žodžiais angelas apreiškė Betliejaus piemenims pačią džiugiausią žinią žmonijos istorijoje. Tarsi angelų pakviesti per šventas Kalėdas žmonės renkasi į didingas ir kuklias savo parapijų bažnyčias pasveikinti dieviškąjį Kūdikį, panorusį būti vienu iš mūsų ir dieviškuoju gyvenimu apdovanojusį visus Jį priėmusius.


Neškime tikėjimo džiaugsmą visiems

Panevėžio vyskupo kalėdinis sveikinimas

Brangieji,

ir vėl Kalėdos – sveikinu visus iš širdies: tegu visų širdis užlieja džiaugsmas. Ir kaip nesidžiaugti? Pats Dievas gimė Žemėje, kad visiems parodytų žmogaus didingumą.

Dabartinis žmogus dažnai pasiekia didelių mokslo aukštumų, pasiekia net dangaus aukštybes, net kosmosą.


„Atsargiai – Kalėdos“

Vilkaviškio vyskupo kalėdinis laiškas

Mieli broliai ir seserys Kristuje,

Kūčių vakarą, per Bernelių šv. Mišias, ir vėl išgirstame mums skelbiamą džiugią žinią: Šiandien Dovydo mieste jums gimė Išganytojas (Lk 2, 11). Ši žinia pasaulyje girdima jau daugiau nei du tūkstantmečius. Ištisus amžius ji teikė džiaugsmo ir vilties milijonams geros valios žmonių. Šiandien ji pasiekia ir mus.

 
Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija