Atnaujintas 2007 liepos 20 d.
Nr.56
(1553)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Konferencijoje kalbėjo apie nuveiktus darbus

Rima Brilienė,

MOPT viešųjų ryšių koordinatorė

Iš kairės: MOPT prezidentas
dr. Vitas Šimkonis, Viduklės
skyriaus vadovė Gerda Visockienė
ir MOPT generalinis sekretorius
Arvydas Bružas su kolegomis
Jūkainių draustinyje

Birželio 30 dieną įvyko Maltos ordino pagalbos tarnybos (MOPT) metinė ataskaitinė konferencija. Kasmet šis renginys organizuojamas vis kitoje vietovėje, pasižyminčioje aktyvia maltiečių veikla. Šįmet garbė rengti konferenciją teko Viduklės MOPT skyriui. Renginio programa buvo sudaryta taip, kad iš visos Lietuvos susirinkę žmonės ne tik išgirstų apie nuveiktus svarbiausius MOPT darbus, bet ir pabendrautų, pasidžiaugtų jaunųjų Viduklės maltiečių meniniu pasirodymu, aplankytų puikiai sutvarkytą Jūkainių geomorfologinį draustinį, pasisemtų žinių mokomajame seminare.

Konferencija vyko Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijos salėje. MOPT Viduklės skyriaus vadovė Gerda Visockienė ir gimnazijos direktorė Janina Jasiulienė pasirūpino, kad nuo pirmųjų renginio akimirkų visus dalyvaujančius apglėbtų šeimininkų nuoširdumas ir šiluma: šalia gimnazijos plevėsavo Maltos ordino vėliava, salė buvo papuošta maltiečių atributika, o į renginį besirenkančius žmones nuotaikingomis melodijomis sveikino vaikinų pučiamųjų ansamblis.

Iškilmingai įnešus Maltos ordino vėliavą, visi kartu sukalbėjome maltiečių maldą. Konferenciją pradėjo MOPT prezidentas dr. Vitas Šimkonis, kuris pristatė organizacijos atliktus darbus ir nubrėžė ateities perspektyvas. MOPT programų direktorė Rasa Stukienė perskaitė Maltos ordino ambasadoriaus Lietuvoje grafo Douglaso von Saurmos-Jeltsho laišką konferencijos dalyviams. Darbo su jaunimu referentė Asta Borusevičiūtė įtaigiai papasakojo apie jaunųjų maltiečių veiklą bei rugpjūčio mėnesį Lietuvoje vyksiančią XI tarptautinę jaunųjų maltiečių stovyklą „Eurocamp“. Marijampolės skyriaus vadovė Marija Miliauskienė pasidalijo įspūdžiais iš maltiečių piligriminės kelionės kartu su neįgaliaisiais ir Maltos ordino ambasadoriumi Lietuvoje grafu Douglasu von Saurmos-Jeltshu į Lurdą. Spalvingos skaidrės liudijo, kad kelionė tikrai buvo ypatinga ir kupina naujos patirties.

Pasisotinę vidukliškių moterų paruoštais fantastiškais pietumis, patraukėme į Jūkainių geomorfologinį draustinį, kuriame įrengtas įspūdingas, liaudies meistrų skulptūromis išpuoštas takas, vingiuojantis per šimtametį ąžuolyną ir pelkę. Išradingai įrengti informaciniai stendai, poilsiavietės, tilteliai traukia vietinius lankytojus ir turistus iš visos Lietuvos bei užsienio.

Lydimi Viduklės seniūno Klemenso Krolio, pasidžiaugę gamtos gražumu ir prisižemuogavę grįžome į Viduklės gimnazijos salę, kur dalyvavome mokomajame seminare „Kaip bendrauti su skirtingais žmonėmis“. Psichologė Simona Rainienė, pateikdama įvairias linksmas užduotis, mokė mus bendravimo subtilybių, kurios kasdieniame maltiečių darbe labai reikalingos.

Esame labai dėkingi MOPT Viduklės skyriaus vadovei G.Visockienei, Viduklės seniūnui K.Kroliui, Simono Stanevičiaus gimnazijos direktorei Janinai Jasiulienei ir visiems Viduklės maltiečiams, kurių nuoširdus rūpestis, organizaciniai gebėjimai ir darbas lėmė MOPT metinės ataskaitinės konferencijos sėkmę. Atsisveikinome linkėdami vieni kitiems greito pasimatymo, nes bendraminčių būryje praleistas laikas visuomet sustiprina ir įkvepia naujiems darbams.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija