Atnaujintas 2007 liepos 20 d.
Nr.56
(1553)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Tuščios kėdės ir valstybės renta

Seime svarstyta iniciatyva kadenciją baigusiems parlamentarams skirti valstybės rentas dėsningai sulaukė įvairių ir prieštaringų vertinimų. Daugelis jų – išankstiniai, vienašališki, angažuoti. Objektyvumo čia aiškiai stinga, nors tai būdinga visai mūsų politinei sąmonei. Vis dėlto pamėginkime žvilgtelėti į abi šio klausimo puses.

Visuomenėje Seimas – toli gražu ne pati populiariausia institucija. Norint įsitikinti tautos „meile“ savo išrinktai valdžios institucijai net nebūtina žvalgytis į dažnai tendencingus reitingus, užtenka pereiti gatve ir pabendrauti su pažįstamais iš pačių įvairiausių sluoksnių.


Genocidas

(Pabaiga. Pradžia Nr. 54)

Nesuskaičiuoti ir kitų genocido rūšių, kuriomis papildė alkoholizacija. Investicinių čekių įvedimas, jų išpardavimas vertelgoms buvo dar dešimt metų iki SSRS žlugimo KGB išdirbtas projektas, siekiantis, kad jų šeimininkai komunistai su visais jų kadrais, su rezervu neliktų skurdžiais, turėtų „gyvenimo pradžiai“. Kaip „Titanikas“ nugrimzdo į dešimties kilometrų vandenyno gylį, taip ir ištisos gamyklos su visais įrengimais pradingo. Sekant japonų pavyzdžiu, galima buvo išsaugoti ir modernizuoti šimtus gamyklų. Bet ne – AMBivalentininkams pakako praturtėti ir iš griuvenų.


Politinis disonansas

Daug aštrių diskusijų ir vertinimų sulaukė rentų parlamentarams svarstymas Seime. Galiausiai galutinio sprendimo nepriimta ir klausimas nukeltas rudeniui. Ar bus dar prie jo grįžta, sužinosime jau po kelių mėnesių.

 
Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija